polka dot Napisano 3 Październik 2004 Autor Napisano 3 Październik 2004 hiehiehiehie :D dzieki za posty moze mi ktos pomoze... jak zrobic trojwymiarowego grilla skladajacego sie z ogniw w kszalcie X.. pozdrawiam
sCeleTon Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 sposob jest prosty:) 1.zwykly dlugi plane 2. obracasz go o 45stopni. 3. uzywasz funkcji array i tworzysz ze 50-100 kopi o rownych odleglosciach 4. sklejasz je razem 5. dajesz mirrora i masz:D Nie wiem czy zrozumiale napisalem i czy wogole oto ci chodzilo. robilem tak z moim bmw. pozdro ps. fajny samochodzik;) wogole na forum duzo autek jest. w sumie jest to zlożona, najfajniejsza rzecz do modelowania i duzo sie czlowiek potrafi nauczyc:)
polka dot Napisano 3 Październik 2004 Autor Napisano 3 Październik 2004 jak je razem skleic?? :P dzieki wielkie :)
sCeleTon Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 a nie napisalem 1.compound objects (z prawego menu create) -> boolean i tam bierzesz union i zaznaczasz obiekty to sklejenia ps. a jak chcesz to wygiac to chyba wiesz? FDD- free form deformation (box) Pozdro pracuj dalej:)
polka dot Napisano 3 Październik 2004 Autor Napisano 3 Październik 2004 no dobra te szyby do prostowania oczywiscie, wszystko robilem na szybko, moze wieczorem wrzooce poprawki. a grilla zrobilem inaczej :D zwykly plane 40x40 obroocony o 45' splaszczony, zrobilem inset polygonow, usunalem je i niepotrzebne edge, potem extrude i bend na wygiecie ale FDD tez mozna :) pozdrawiam i prosze o komentarze!
Wiśnia Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 Świetna karoseria, nie ma do czego się przyczepić :D, przynajmniej ja nic nie widzę:D, życzę powodzenia przy dalszym ciągu.
lpshinoda Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 super, swiatła zostaw jak są, to ekstra gadżet tuning'owy, super wyglądają, jak wcisniesz tam jeszcze reflektory ksenonowe i wyrenderujesz w ciemni będzie ekstra, na razie bez poprawe prócz szyb bocznych, tak trzymaj pozdro i powodzenia
Salvator Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 jak wcisniesz tam jeszcze reflektory ksenonowe i wyrenderujesz w ciemni będzie ekstra i przy okazji troszkę wiejsko, ale co tam ;]
polka dot Napisano 3 Październik 2004 Autor Napisano 3 Październik 2004 salvator o co chodzi z tym 'wiejsko'? :D odnosi sie do komentarza czy do mojego modelu? :>>>>> pozdrawiam :)
Salvator Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 heh, do komentarza, miaół to sugerować cytat :D
polka dot Napisano 3 Październik 2004 Autor Napisano 3 Październik 2004 lol racja :) napewno nie bedzie renderoow w "ciemni"
cochise Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 Strasznie krzywo przy rowkach, dlaczego nie pokazujesz blizszych renderow? Wtedy lepiej widac dziury.
polka dot Napisano 3 Październik 2004 Autor Napisano 3 Październik 2004 hmm mozesz zaznaczyc na ktooryms zalaczniku o ktoore miejsca ci chodzi? wszystko z pospiechu, no moze z niechlujstwa :P pozdrawiam
cochise Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 Przy drzwiach tez jakos krzywo ale nie widac na tak odleglych renderach
polka dot Napisano 4 Październik 2004 Autor Napisano 4 Październik 2004 kurcze ten model sie tak krzaczy, wszystkie bugi sa spowodowane bledami popelnionymi na poczatku (a przypominam ze to mooj pierwszy model), i bledy te sa na tyle powazne ze nie jestem w stanie ich naprawic, nie wiem czy jest sens konczyc ten model :>
Plyntex Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 nie no jak zaczołeś to chyba wypada skończyć :) a pozatym podobno nie ma zeczy niemozliwych :D Powodzenia :D
polka dot Napisano 4 Październik 2004 Autor Napisano 4 Październik 2004 moze skoncze.. ale na weekend bo tera szkolka :(
Salvator Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 nie przesadzaj, lepiej mieć ukończone coś z bugami niż nieukończone nic... osz ty ... wyprzedziłeś mnie :P
sCeleTon Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 ej nie lam sie!!! rob dalej tez mialem takie zdanie jak robilem pierwszy pojazd. bmw to moj trzeci i tez nie jest doskonaly. Na bledach sie czlowiek uczy:) nie poddawaj sie. ja postanowilem dzielic sobie obiekt na poszczegolne czesci i jak cos nie wyjdzie to kasuje ta czesc i poprawiam. niby to dobre rozwiazanie, a tak naprawde jak sie dobrze nie zrobi to pozniej ciezko wpasowac ze soba elementy. posciwczylem to troche i juz jest lepiej. Moze tak tez sproboj. zobacz sobie moje subaru w finished works (tak wygladal moj pierwszy samochod) i nie jest rewelacyjny:D pozdro
polka dot Napisano 4 Październik 2004 Autor Napisano 4 Październik 2004 heheh dzieki za posty :* wlasnie nauczylem sie paru zeczy a przedewszystkim zeby dzielic model na czesci, bo inaczej jest ciezko.. zobaczycie co bede robil nasepne :D takiej fury chyba nikt nie robil :) cierpliwosci :)
Knysha Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 Hehe. Kome nie poddawaj sie, jak i ja sie nie poddalem ;). Dzisiaj przerabialem od nowa ta Audice co robie. Juz wczoraj mialem chec wylaczyc maxa i usunac scene poprzez shift+del, ale sie powstrzymalem. Zrobie to autko, chocby mnie krew miala zalac :). A twoj Focusik podoba mi sie :P. Nice modeling :). Pzdr
polka dot Napisano 5 Październik 2004 Autor Napisano 5 Październik 2004 knysha dziekowka :) zrobie go chocby nie wiem co, i tak juz mam niedaleko do konca :D
Rekomendowane odpowiedzi