Napisano 3 Lipiec 201410 l Czesc mam kilka pytan. Robie sobie takie zadanie gdzie nowe particle sa prowadzone przez dym. I oczywiscie to jest dosc proste, cache dymu, advection w dopie w particlach. Ale teraz interesuje mnie: 1. jak usunac particle ktorym udalo sie wyjsc poza fuidy 2. jak zrobic aby particle umieraly wraz z dymem. Myslalem sobie ze przydalby sie atrybut density z dymu do vop pop, ale nie wiem jak go importnac do voppop i nie jestem pewnien czy to dobra droga. Bylbym wdzieczny za kilka wskazowek, albo chociaz czy ide w dobrym kierunku.
Napisano 3 Lipiec 201410 l Cytat 1. jak usunac particle ktorym udalo sie wyjsc poza fuidy 2. jak zrobic aby particle umieraly wraz z dymem. Jedno wiaze sie z drugim, dla kazdego punktu mozesz sprawdzic jaka jest wartosc density w fluidzie ktory go popycha, ponizej jakiejs wartosci mozesz punkty usuwac. sample_density.zipPobieranie informacji ... Edytowane 3 Lipiec 201410 l przez Johny
Napisano 3 Lipiec 201410 l Autor Dzieki zadzialalo swietnie. Mniej wiecej tak kminilem, tylko z jakims nieugietym uporem probowalem to zrobic w vop pop. Dzieki bardzo.