mCh Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 No teraz jest całkiem sympatycznie, kilka uwag: a) czemu to w ogóle nie odbija światła? trochę nierealistyczne i zbyt sucho przez to wygląda; przypatrz się dobrze grze refleksji na ścianach jakiejś klatki schodowej. b) tekstura drzwi zbyt regularna c) podłoga - masakra. ja dałbym jakiś beton, lub coś takiego
Jedrush Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 patrz na sciane miedzy skrzynka 24 a 25. Jest tam rozlana tekstura sciany i wyglada to zle , nie wiem czemu tego nie zlikwidowales , bo nie czytralem poprzednich postow , ale zajmij sie tym
Badyl Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 moze jeszcze jakies rysy kolo zamkow na tych drzwiczkach od licznikow. panowie co to sprawdzaja moga byc nie teges i nie musza trafic od razu :) klamka chyba tez wyglada na za duza. no i podloga - jakies lekko juz skruszałe i poscierane badziewne lastryko szaro-biało-szare... :P
Piotr Dobosz Napisano 22 Wrzesień 2004 Autor Napisano 22 Wrzesień 2004 to juz moj ostatni render:( nic nie poprawiam bo nie mam jak:( zawisil mi sie komputer i wylaczylem po czym plik zosatal uszkodzony:(:( nie ma go nawet w autoback:( umieszczam teraz ostatni render jaki zrobilem:( i jak teraz przeniesc post do Gallery-finished works?
Muhaho Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 Mi tam proporcje pasuja. Dodalbym jescze tylko troche syfu i zaciekow przy suficie, tam w okolicy tej rurki ;] No i swiatlo nadal skopane...
sikham Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 mała rada na przyszłość rób 345634535 kopi plików :)
Marcin Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 oj piotrek .... nie ma mowy ... a wiesz czemu ? bo juz mowilem ze tyle sie meczyles i cos ci zaczelo wychodzic ... i nie dam ci tego zaprzepascic ;) przypomnij sobie jak rozmawialismy na temat twojej sceny na gg ;) powinienes sie ucieszyc ;)
Piotr Dobosz Napisano 22 Wrzesień 2004 Autor Napisano 22 Wrzesień 2004 heeeeejjjj zapomnialem:) przeciez przeslalem Ci ta scenke i gdzies ja mam na serwerze:):) heh Oj to zycie czasami potrafi byc piekne:) ale niestety to byl sam poczatek:( no ale nic moze cos jeszcze poskrobie:) DZIEKI MARCINNNN:):) pozdrawiam
SiD Napisano 22 Wrzesień 2004 Napisano 22 Wrzesień 2004 WOW ... jezeli dorzysz do realnosci ... Jak myslisz zdarzyles ?? Mi sie podoba .powaga powala mnie to ..zdjecie ??
Piotr Dobosz Napisano 22 Wrzesień 2004 Autor Napisano 22 Wrzesień 2004 Sid:) dziekii:) ale niestety jeszcze duzoooo pracy przedemna by to wygladalo jak zdjecie:( pozdrawiam serdecznie i bardzo dziekuje:)
Marcel Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 Ładnie, ładnie :) a teraz do konkretów... ( z góry uprzedzam, że nie czytałem całości wątku ) w/g mnie proporcje nie są złe natomiast kamera jest zdecydowanie za wysoko przetarcia na pierwszej skrzynce są za bardzo rozciągnięte razi mnie brak odbić w szkle, a takrze na ścianie, jeżeli to to samo co nam serwowali w starej dobrej wilekiej płycie to przetarcie na prawo od drzwi wygląda jakby ktoś stał i ocierał się o ścianę, a powino raczej wglądać na odpryski nie podoba mi się podłoga, za ciemna, za grube ziarno chyba za wąski kadr Jest naprawdę nieźle i mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej Pozdrawiam.
Piotr Dobosz Napisano 23 Wrzesień 2004 Autor Napisano 23 Wrzesień 2004 ,,razi mnie brak odbić w szkle''- Marcel tu nie ma szkla:( a co do podlogi to masz racje mialem ja jeszcze zminic:( pozdrawiam serdecznie:)
Kris_R Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 Piotras.... wcześniej była mowa o oświetlaniu... pamiętasz? MareG dał Ci świetną radę, ale mam wrażenie, że troszeczkę się minęliście i nie zrozumiałeś go dobrze.... Dodajesz obiekty do sceny, takie jak śniany, okna, schody (tylko symbolicznie... żadnych detali, proste boxy, itp., zero tekstur, nic... tylko gemoetria). Umieszczasz je POZA kadrem, tak że nie będą w ogóle widoczne... natomiast będą brały udział w liczeniu GI, tworzeniu cieni, odbijaniu światła... Jeżeli umieścisz światło tak, aby świeciło, przez Twoją prowizoryczną dziurę okienną, której jeszcze nie masz, to może to ponieść wrażenie realności, poprzez wiarygodne oświetlenie... sorki że jeszcze raz to zostało poruszone, ale chcę mieć pewność że dotarło :)) pozdrawiam
Piotr Dobosz Napisano 23 Wrzesień 2004 Autor Napisano 23 Wrzesień 2004 masz racje Kris_R nie dotarlo:( zle zrozumialem:( masz calkwoita racje Biore sie do prsacy bo to bardzoooo pomoze w symulacji swiatla :) pozdrawiam i dzikuje:)
Ka21k Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 Ja tak patrze sobie na ta klatke i sie zastanawiam jak ten gosciu od licznikow spisuje ten w gornej skrzynce? Dzwoni do drzwi i prosi o taboret? Czy chodzi z drabiną? Absolutnie sie nie czepiam. Tak tylko sie zastanawiam :D
Piotr Dobosz Napisano 23 Wrzesień 2004 Autor Napisano 23 Wrzesień 2004 tak powarznie to nie wiem on otwiera chyba te drzwiczki na gorze i spisuje z licznikow bo to widac. powarznie wam mowie ze to jest tak wysoko:) az sam sie teraz dziwei ze to jest tak zrobione beznadziejnie, wczesniej jak mieszkalem na tej klatce to wogole sie nad tym nie zastanawialem:( pozdrawiam
Wacman Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 brakuje mi tu CHWDP :P bo to jeszcze nie jest polska rzeczywistosc, jakies kiepy na ziemi :D jedne drzwi od licznika moglyby byc otwarte i skrzywione albo przynajniej wgniecione. Nieporysowane drzwi?? :P Podoba mi si eogolnei fajna pracka :D
Marcin Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 jak widze CHWDP to mnie az strzela zeby zlapac tego co to napisal ;) Potrek .... i jak robisz juz cos ?
Marcel Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 Ech Marcinie, chcesz bić kogoś za to, że wyraża swoje pragnienia, i to jakie szczytne " Chcę Wstąpić Do Policji " ;) Piotrze, a właściwie dlaczego tam niema szkła ? Juz ktoś podprowadził...
Marcin Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 Piotrek ... wlasnie mi sie przypomnialo ze mam plany blokow spoldzielczych ... ;) cale kondygnacje , wymiary i kolorystyka elevacji ... i tp ... jset to plan bloku w ktorym mieszkam ... 3 klatki schodowe 4 pietrowe z piwnicą ...wszystkie wymiary z iloscia materialow ;) pewnego dnia poszedlem do spoldzielni mieszkaniowej zeby sie zapytac czy takie cus moge dostac ;) i sobie przexerowalem bo chcialem zrobic model calego bloku ... jak znajde to przeskanuje bo moze zrobie sobie ten model ... Marcel - ;) ta wiem ;) ale wiesz jak bezmyslnosc i niewiedza takich napisow dziala na czlowieka ... pierwszy bunt (pierwsze glany) itp ...
Piotr Dobosz Napisano 23 Wrzesień 2004 Autor Napisano 23 Wrzesień 2004 Marcin robie robie:) a z planami to jest genialny pomysl pujde tam i wezme to od nich:) zrobie caly budynek a na koncu animacje do tego wsystkiego:):) a szybek niestety nie ma bo ktos wybil:( powarznie. nienawidze wandalizmu:( Marcin a ty Konciecznie zrob sobie taki model bo to sie bardzo przyjemnie robi ale w koncu musze ie tez wziasc za jakis samochodzik bo chcialbym nauczyc sie dobrze modelowac a na takich scenkach to duzo modelowania to nie ma:( (chyba zebym zrobil sklep z zabawkami) wow to by bylo wyzwanie:) ale moze za jakies 100 lat bo zeby nuczyc sie grafiki to naprawde trzeba dlugoo siedziec:( pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi