Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siema,

Dopiero zaczynam przygodę z digital paintingiem i 2d, od jakiegoś czasu zajmuję się modelowaniem 3d (Maya, Zbrush) i dłubaniem levelków do gier. Od zawsze inwestowałem i używałem PCów do wszystkich swoich potrzeb. Niedawno dostałem się do pewnej szkoły w Warszawie i przyszła pora zastanowić się nad laptopem - do używania podczas zajęć z digtalu i robienia czegoś w pociągu przez 3 godziny (poza spaniem). A że nigdy nie używałem takiego sprzętu - im więcej czytam na forach i w wyszukiwarkach sprzętu - tym bardziej jestem zmieszany.

Potrzebuję lapka do 4kPLN, który pozwoli mi pracować swobodnie w Photoshopie i Zbrusu/Mai, tworzyć content do gier, ale jednocześnie będzie na tyle wygodny, żeby z nim podróżować. Liczę na kilka porad z Waszej strony - odnośnie rozmiaru, brać pod uwagę sprzętu używany czy maca?

Dzięki ogromne i pozdrawiam

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
brać pod uwagę sprzętu używany czy maca?

moze ani jedno ani drugie?

Nie wiem co oznacza wygodny. Ja caly czas polecam ten: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=qd&string=Y510P&search_scope=category-491&ev_campaign=Elektronika+-+Komputery+-+Laptopy+[Produkty]&ev_adgr=Elektronika+-+Komputery+-+Laptopy+-+Lenovo+Ideapad+Y510P&utm_source=google&utm_medium=cpc&bmatch=seng-v6-p-1-e-0718&gclid=CKC-xO7q9L8CFcJptAod70gA5Q

bo sam uzywam tego modelu i jest to moj chyba 7my lenovo (zaden jeszcze nie padł od 5lat). 15cali jest w miare wygodne. Mi tylko nieco przeszkadza waga, bo podrozuje z dwoma laptopami, zasilaczami, kompletem tabletów i smartfonów + kompletem kabli, hubów i przejściówek. W takim wypadku wszystko miesci sie ladnie w podręczny ale waży 15kg. Sam laptop z zasilaczem ok 3kg.

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie! To był jeden z wytypowanych mną modeli. Msi ge60 wydawał sie być dosyć sensowny, ten lenovo ma atrakcyjną cenę.

Ja w sumie też nie wiem co dla mnie oznacza 'wygodny' - jakby nigdy się nie nosiłem z komputerem cały czas, zdaje się, jest to coś, co wininem wypróbować.

Napisano

Ktoś mi powie co dłużej renderuje na laptopach: czy to normalne, że temperatury sięgają do ~80*C ? bo czytam wszystkie testy najróżniejszych laptopów i w stresie prawie w każdym tyle jest.