Fadzu Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 Witam Nagralem speedsclupta i przy kliknieciu export pojawia mi sie błąd i mi nie zapisuje moze ktoś mi pomoc?
serratus Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 Zainstaluj QuickTime player, Zbrush po exporcie timelapsa / turntable zapisuje pliki w rozszerzeniu QuickTime'a czyli .mov
Fadzu Napisano 5 Sierpień 2014 Autor Napisano 5 Sierpień 2014 Wlasnie nie chce mi wyexportowac tego do . mov bo wyskakuje blad jedynie moge do .ZMV
diabelt Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 Zainstaluj QuickTime player Zainstalowałeś?
Bachu Napisano 5 Sierpień 2014 Napisano 5 Sierpień 2014 Miałem to samo, jak koledzy pisali instalacja QTP pomaga.
Fadzu Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Napisano 6 Sierpień 2014 Po zainstalowaniu jest błąd, który mówi żeby jeszcze raz zrobić reinstalacje Zbrusha, po zrobieniu dalej to samo. Przed tym błędem ktory prosi o reinstalacje jest ten błąd co na zdjęciach wcześniej Macie jakiś program którym mogę nagrać Speedsclupt i go przyspieszyć (filmik)? @EDIT Problem rozwiazany! Po prostu filmik był za długi, nagrałem teraz 30 sec i normalnie wyexportowalo (jest jakaś opcja zwiększenia czasu filmiku?).
diabelt Napisano 6 Sierpień 2014 Napisano 6 Sierpień 2014 A może zaczeło działać bo zainstalowałeś quick time i zrestartowałeś zbrush. Rozważyłeś taką możliwośż?. Przyśpieszenie ustawiasz w menu, ustwiasz recording na np. 4 klatki a odtwarzanie na 24. Po zapisie masz sześciokrotnie przyśpieszony film. Czas filmu zależy od tego jak długo nagrywasz.
Fadzu Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Napisano 6 Sierpień 2014 Masz racje dzieki :) eraz mam problem z Muzyka, jak wczytuje plik muzyczny w Zbrushu do Movies/TimeLine/Load Audio to podczas renderoania ją slychac a jak wyexportuje mi plik to nie slychac muzyki, jak to zrobic?
Bachu Napisano 6 Sierpień 2014 Napisano 6 Sierpień 2014 Ja używam opcji Forward history zeby nagrywało tylko poządane operacje na modelu, zamiast wszystkich operacji. Nie dodaje muzyki w Zbrushu. Exportuje sam plik video w rozmiarze large, a dopiero potem wrzucam do edytorów filmowych. W moim przypadku jest to adobe after effect, który nie akceptuje plików mp3, dlatego wcześniej konwertuje pliki mp3 do wav w programie audacity. Mozesz wyprobowac prostsze edytory filmów - sony vegas, ulead video studio. Zabawy róznymi programami zwiększą Twoje możliwości. Nie są trudne, a jezeli będziesz miał problemy możesz zerknąc na tutorialne.
Fadzu Napisano 6 Sierpień 2014 Autor Napisano 6 Sierpień 2014 Efekt końcowy Dziękuję wszystkim za pomoc i odpisywanie na posty, nie zawsze ktoś komuś tłumaczy takie podstawy Pozdrawiam Tylko jak nagrać w HD? tutaj max 320 jest :/
diabelt Napisano 6 Sierpień 2014 Napisano 6 Sierpień 2014 Ustawiasz w menu document zamiast window, nagywa ci sam canvas bez menusów.rozmiar ustaw large, starczy się rozejrzeć po opcjach;). Ćwicz anatomie i startuj na niższym polycouncie, bedzie łatwiej;)
Bachu Napisano 8 Sierpień 2014 Napisano 8 Sierpień 2014 Render ładniejszy od modelu, ale nie martw sie u mnie jest za to odwrotnie. Nie mam zadnego pojecia o renderowaniu :P Pobawisz sie rok, dwa i bedziemy przecierac oczy :D
Fadzu Napisano 12 Sierpień 2014 Autor Napisano 12 Sierpień 2014 (edytowane) Grafikę robię od 1rok 8mies (blender, 3d-coat, After effects i Zbrush od listopada) ale to tak 10h w tyg robiłem bo matura, teraz po 5h dziennie nawalam, kiepsko czuje ze mogę więcej zrobić ale nie lubie robić modelu nie na raz. To chyba jest mój minus i efekty tego widać w każdej pracy. Ile wy robicie 1 postać? ( w godzinach) Oto Ostatnia praca 2h Sclupt Edytowane 12 Sierpień 2014 przez Fadzu
Rekomendowane odpowiedzi