Wielka_Siostra Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Witam:-) Pracuję nad kolejną łazienką. Ta akurat jest długa na 3,5 metra i wąska na 1,5 metra:-/ Wanna i kibel muszą stać tam gdzie stoją. Płytki pewnie jeszcze zmienią położenie, to samo z wyglądem i rodzajem lustra, blatu. Chciałabym się Was zapytać co sądzicie o oświetleniu i atmosferze - bo ja już nic nie widzę;-) Wiem, ze coś jest nie tak tylko nie wiem co. Są tu 3 żródła światła: słoneczne (direct), od lampy na suficie nad wanną i wc oraz od kinkietu nad lustrem. Jak to wszystko ulepszyć, żeby wyglądało bardziej zjadliwie? Acha. Lustro nie ma na razie odbić, ale je oczywiście zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Siostrzyczka , w twoich pracach nie pasuje lighting , one daje sztuczność twojej pracy , a tak pozatym to cool :) WYŁĄCZ TE 2 LAMPY I ZOSTAW DIRECT , DO ŚRODKA DAJ VRAY LIGHT I USTAW DOBRZE GI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Normalnie mnie poprostu zaskakujesz swoimi lazienkami. Szkoda ze okno tak blisko wanny mozna by przeniesc parawan na druga strone. Jestem bardzo ciekaw jak by ci poszlo z gabarytami mojej lazienki :D Hehe wyzwanie nie lada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 ladnie:) bardzo fajna pracka tylko ciezko chyba sie wchodzi pod prysznic:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2004 WYŁĄCZ TE 2 LAMPY I ZOSTAW DIRECT , DO ŚRODKA DAJ VRAY LIGHT I USTAW DOBRZE GI No właśnie tak bym chciała zrobić, ale wtedy wszystko tonie w umiarkowanym mroku - nawet jak dam ambient (świateł v ray nie mam), a cholera muszę wszystkie szczegóły pokazać. A niestety na ustawieniach GI się nie znam - używam deafultowych i tak już chyba pozostanie:-/ Może powinnam trochę przygasić światła od lamp i wzmocnić directa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2004 ladnie:) bardzo fajna pracka tylko ciezko chyba sie wchodzi pod prysznic:) pozdrawiam Wchodzi się komfortowo, bo parawan nawannowy jest składany. Niestety musi być on po "niewłaściwej" stronie, bo nie mogę przesunąć okna;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kap00ch Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 bardzo ladna lazieneczka :] sam mialem kiedys taka:} znaczy w podobnych wymiarach i rzeczywiscie ciezko tam bylo cos upchac a tu jest z tym dobrze :) jedyne co mi sie nie podoba to swiatlo:/ cienie nieladne.. GI to mus i bedzie prjekrasno :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 siostro bez urazy ale czemu wszystkie twoje łazienki wygladaja tak samo? bo to chyba nie kwestia renderu. co do łazienki to jak zwykle....złe feng-shui ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Dla mnie spoko. Zmienilbym troszkę materiał na pralce na bardziej odblaskowo-nierówny (ehh.. nie da sie tego powiedzec ale mam nadzieje ze skumasz o co mi chodzilo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2004 siostro bez urazy ale czemu wszystkie twoje łazienki wygladaja tak samo? bo to chyba nie kwestia renderu. co do łazienki to jak zwykle....złe feng-shui ;) Pewnie taki mój styl - ja sama tego nie ogarniam;-) Co do feng-shui, to respect - uczy laików ergonomii:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Feng-shui.. dobre :)) Podobno "zła energia" zbiera się w kantach. A propos pralki, dodałbym jej bęben, bo ma coś pusto w brzuszku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 21 Wrzesień 2004 Share Napisano 21 Wrzesień 2004 Mi się podoba, cienie faktycznie kupowate ale samo światło przejdzie. Bo oświtlenie sceny nie zaffsze musi być takie idealne... ;] Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 21 Wrzesień 2004 Share Napisano 21 Wrzesień 2004 Pobaw sie color mappingiem z przyciemnionymi swiatlami. A wogole to w czym rederujesz ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 21 Wrzesień 2004 Share Napisano 21 Wrzesień 2004 Od Feng Shui (czy to takie małe drzewko?) ;) ważniejsze w dzisiejszych czasach jest umieszczenie na projekcie (bardzo wyraźnie) tekstu typu: "PRZED WYKONANIEM PODŁĄCZEŃ, ZAMÓWIENIEM TEGO I TAMTEGO (...) - WYMIARY SPRADZWIĆ NA BUDOWIE!" A teraz co to ja chciałem: Płytki powinny bardziej absorbować światło co w efekcie da mniejsze natężenie / rozproszenie światła na całych płaszczyznach płytek, jeśli możesz to zwiększ absorbcję w materiale płytek i/lub ogranicz dyfuzję tegoż materiału - tak się zwykle ratuje sytuację przy zbyt dużych wypaleniach światłem. Pytanie: Tak patrząc na umiejscowienie sraczyka: czy są Geberity na wys. do 80cm? Po prostu zwykle robiłem w projektach murek na min. 100cm, a tam widzę ograniczenie fizyczne z racji istnienia parapetu. A co będzie na przeciwległej ścianie? Kiedyś w podobnej łazience wstawiliśmy "wycinankę" delfina na falach w dość dużej skali, no ale takie też było życzenie klientki:) Pozdro Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2004 Od Feng Shui (czy to takie małe drzewko?) Bonzai, MareG, bonzai;-) Tak patrząc na umiejscowienie sraczyka: czy są Geberity na wys. do 80cm? Po prostu zwykle robiłem w projektach murek na min. 100cm, a tam widzę ograniczenie fizyczne z racji istnienia parapetu. Som takie geberity. Nazywają się Kombifix. A tutaj mamy Duofixa o wysokości min.84 cm, bo parapet jest na wysokości 90 cm. A co będzie na przeciwległej ścianie? No właśnie nie wiem co będzie;-) Czekam na jakiś sen proroczy, bo póki co nie mam koncepcji. A co tam, dam mały update. Włączyłam fotony, ale jak widać, niewiele to dało:-/ A renderowało się 3 razy dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 22 Wrzesień 2004 Share Napisano 22 Wrzesień 2004 Dał, dało.... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnet Napisano 22 Wrzesień 2004 Share Napisano 22 Wrzesień 2004 slicznie... coraz blizej fotograficznej jakosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 22 Wrzesień 2004 Share Napisano 22 Wrzesień 2004 oświetlenie już całkiem dobre, ale chyba przesadziłeś z ilością świateł - jak wrzucasz fotony, to wyłącz te światełka ;] nierealistycznie wygląda lustro i drewno, pewnie wina materiałów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 22 Wrzesień 2004 Share Napisano 22 Wrzesień 2004 A mi drewno sie podoba, wyglada jak syntetyczne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 22 Wrzesień 2004 Share Napisano 22 Wrzesień 2004 .. już wiem co mi nie pasuje - kafeli na ścianach są matowe!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 22 Wrzesień 2004 Share Napisano 22 Wrzesień 2004 Faktiko ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 22 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2004 No i nie wiem, czy jest lepiej po tych fotonach czy gorzej:-/ Na razie czekam na odzew klientki, bo ponoć geberita NIE DA SIĘ zainstalować. Kazałam jej zmienić hydraulika i pewnie bidna teraz lata po mieście za chłopem;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qcoe Napisano 23 Wrzesień 2004 Share Napisano 23 Wrzesień 2004 mi sie juz podoba, chocia jest jeszcze trochę niedociągnięć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad Napisano 24 Wrzesień 2004 Share Napisano 24 Wrzesień 2004 bez mydełek, dezodorantów i innych pierdółek wydajęsię trochę zbyt sterylnie...ale ślicznie jest...zobaczymy czy mój WIP podoła... http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=9253 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2004 Będzie dobrze, tylko powiedzcie mi jak zrobić płytki, żeby nie były takie matowe. Nie chodzi mi o to, aby odbijały otoczenie, tylko żeby widać było, że to glazura, a nie papier;-) Nadmienię, że mam VRayFree, w którym nie ma VRayMaterial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 24 Wrzesień 2004 Share Napisano 24 Wrzesień 2004 Jak zawsze solidnie. Troszkę nie pasuje mi materiał tego czegoś po lewej (to chyba jakiś wieszak)... no i brak napisów na pralce ;). Poza tym zwiększył bym ciut natężenie światła słonecznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 28 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2004 Update Napiszcie czy tak może być, czy może wzmocnić światło słoneczne albo włączyć kinkiet nad lustrem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 swiatło chyba jest ok...tylko daj coś na przeciwległą ścianę, bo w lustrze trochę łyso jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnet Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 Troszkę nie pasuje mi materiał tego czegoś po lewej (to chyba jakiś wieszak)... no i brak napisów na pralce ;). to nie wieszak.. to grzejnik :P a co do renderu, w lustrze pwoinny raczej odbijac sie plytki z przeciwleglej sciany :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kora Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 zgadzam sie z rad, poza tym teraz swiatlo moim zdaniem jest dobre. cos mi jednak nie pasuje w podlodze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 podloga..hmm...może tak ma być ale wydaje się jakby zbyt matowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 o kurcze - ładne płytek bym nie ruszał są ok. zmieniłbym jedynie przy kamerce FOV/LENS - dziwna perspektywa prawdopodobnie wynika to z tego że nie robiłaś w 1:1 lub przestawiłaś ww. ogniskową. troszke tekturka drewna nie taka ale ogólnie praca na +5 pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Wrzesień 2004 Share Napisano 28 Wrzesień 2004 Fov/lens najlepszej na 90* (35mm) bo wtedy wydaje sie naturalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi