Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam

Po przerwie postanowiłem wrócić do 3dsa. Ściągnąłem i zainstalowałem wersję studencką 2015 i na tym się skończyło bo nie mam pojęcia jak go teraz odpalić (W T F!?).

Przegladajac guide nic nowego się nie dowiedziałem:

http://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-Activate-and-Register-Autodesk-Software.html

Nie mam pliku wykonywalnego 3ds Maxa 2015.

Zdziwiłem się instalacją Network License Manager i podejrzewam, że to ona jest kluczem do odpalenia maxa, niemniej jednak nigdzie nie mogę znaleźć jak to zrobić.

w poradniku:

http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Quick-Start-Guide-for-Configuring-LMTOOLS/m-p/3216138

niestety nic nie zrobię bo nie mam pliku *.lic

Edytowane przez Drathir

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wersje pobrane z ich strony Autodesk są chyba w ISO jeśli dobrze pamiętam i do rozpoczęcia procesu instalacji potrzebny jest program taki jak np. Daemon Tools. Rozumiem, iż zainstalować możesz Maxa tak? Nie masz pliku *.lic? To jest plik od licencji a skoro masz wersje studencką to na stronie automatycznie generuje Tobie klucz, który zresztą otrzymujesz jeszcze na maila.

Napisano
  • Autor

Problem już rozwiązany. Nie chodziło tu o ISO (czy inne obrazy). Instalując wybrałem Install Tools & Utilities (myślac, że tu będę mógł spersonalizować instalację), a dalej 3ds Max SDK (i dalej 3ds Max) oraz Network Licence Menager. Po ich zainstalowaniu okazalo się iż nie ma żadnego pliku wykonywalnego do odpalenia maxa. W necie znalazlem, że trzeba konfigurować Network Licence Menager (pobierznie szukałem) Odinstalowalem i zainstalowalem wybierając tylko Install - działa. Tak więc wygląda na to, że najprostsze wyjście jest zawsze najlepsze ;) + wyszedłem na debila ;)

[o ile dobrze rozumiem] Co do *.lic to potrzebny jest przy Network License Manager bo w nim wygenerowany jest hashowy ciąg znaków.

Napisano
  • Autor

W praktyce tak, w teorii zaznaczałem instalację 3dsa ;) Tak czy owak wyszedłem na [dodać słowo wedle woli] :)