Napisano 12 Sierpień 201410 l Witam Po przerwie postanowiłem wrócić do 3dsa. Ściągnąłem i zainstalowałem wersję studencką 2015 i na tym się skończyło bo nie mam pojęcia jak go teraz odpalić (W T F!?). Przegladajac guide nic nowego się nie dowiedziałem: http://knowledge.autodesk.com/support/autocad/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-Activate-and-Register-Autodesk-Software.html Nie mam pliku wykonywalnego 3ds Maxa 2015. Zdziwiłem się instalacją Network License Manager i podejrzewam, że to ona jest kluczem do odpalenia maxa, niemniej jednak nigdzie nie mogę znaleźć jak to zrobić. w poradniku: http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Quick-Start-Guide-for-Configuring-LMTOOLS/m-p/3216138 niestety nic nie zrobię bo nie mam pliku *.lic Edytowane 12 Sierpień 201410 l przez Drathir
Napisano 12 Sierpień 201410 l Wersje pobrane z ich strony Autodesk są chyba w ISO jeśli dobrze pamiętam i do rozpoczęcia procesu instalacji potrzebny jest program taki jak np. Daemon Tools. Rozumiem, iż zainstalować możesz Maxa tak? Nie masz pliku *.lic? To jest plik od licencji a skoro masz wersje studencką to na stronie automatycznie generuje Tobie klucz, który zresztą otrzymujesz jeszcze na maila.
Napisano 12 Sierpień 201410 l Autor Problem już rozwiązany. Nie chodziło tu o ISO (czy inne obrazy). Instalując wybrałem Install Tools & Utilities (myślac, że tu będę mógł spersonalizować instalację), a dalej 3ds Max SDK (i dalej 3ds Max) oraz Network Licence Menager. Po ich zainstalowaniu okazalo się iż nie ma żadnego pliku wykonywalnego do odpalenia maxa. W necie znalazlem, że trzeba konfigurować Network Licence Menager (pobierznie szukałem) Odinstalowalem i zainstalowalem wybierając tylko Install - działa. Tak więc wygląda na to, że najprostsze wyjście jest zawsze najlepsze ;) + wyszedłem na debila ;) [o ile dobrze rozumiem] Co do *.lic to potrzebny jest przy Network License Manager bo w nim wygenerowany jest hashowy ciąg znaków.
Napisano 12 Sierpień 201410 l po prostu zainstalowałeś dodatki, a nie zainstalowałeś głównego programu.
Napisano 16 Sierpień 201410 l Autor W praktyce tak, w teorii zaznaczałem instalację 3dsa ;) Tak czy owak wyszedłem na [dodać słowo wedle woli] :)