daubster Napisano 12 Sierpień 2014 Napisano 12 Sierpień 2014 Cześć, jak się macie ? Potrzebuje waszej pomocy. Jestem w trakcie tworzenia toru z tytułu do gry Assetto Corsa. Zatrzymałem się na tworzeniu terenu i już tak stoję w miejscu kilka dni. Z wypełnieniem pomiędzy główną trasą a drogami ewakuacyjnymi sobie jakoś poradziłem bo są one dość blisko siebie więc połączyłem przeciwległe edge przy użyciu brigde i jakoś to poszło ale może istnieje lepsza metoda ? Tak to wygląda z góry A to jest wewnętrzna ewakuacyjna którą muszę wypełnić terenem. Macie pomysły jak to zrobić ? Kilka screenów z gry.
DrRambo Napisano 12 Sierpień 2014 Napisano 12 Sierpień 2014 auto na ostatnim wyglada bardzo realistycznie
Qubejs Napisano 12 Sierpień 2014 Napisano 12 Sierpień 2014 (edytowane) Może niezbyt idealny sposób, ale ja bym podzielił to na 3 części. Następnie extrude edge z boku i przeciągasz do drugiego (merge vertexow i ewentualnie dodajesz edge loop tam gdzie potrzebny). Tym sposobem robiłem okna do metra, mając tylko wyciągnięte boki z obramówek (finalnie idealnie dopasowane). Nie jestem dobry w tłumaczeniu więc dodaje screeny:) Na przykładowych obrazkach robione proste okno, ale metoda sprawdza się równie dobrze w bardziej zagmatwanych sprawach. Można też użyć coś jak fill hole, ale wtedy dużo kombinowania z dodawaniem edge i powierzchnia płaska. Pewnie robisz to w jakimś edytorze załączonym do gry, więc tym bardziej ciężko coś konkretnego doradzić ;) Podałem sposoby jakimi posłużyłbym się w Maya Edytowane 12 Sierpień 2014 przez Qubejs
Rekomendowane odpowiedzi