Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć, jak się macie ?

Potrzebuje waszej pomocy. Jestem w trakcie tworzenia toru z tytułu do gry Assetto Corsa.

Zatrzymałem się na tworzeniu terenu i już tak stoję w miejscu kilka dni.

Z wypełnieniem pomiędzy główną trasą a drogami ewakuacyjnymi sobie jakoś poradziłem bo są one dość blisko siebie więc połączyłem przeciwległe edge przy użyciu brigde i jakoś to poszło ale może istnieje lepsza metoda ?

Tak to wygląda z góry

WNRH99h.jpg

A to jest wewnętrzna ewakuacyjna którą muszę wypełnić terenem.

GFMSaec.jpg

Macie pomysły jak to zrobić ?

Kilka screenów z gry.

Mt6X0cU.jpg

xOTiHQG.jpg

nzeeHuu.jpg

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Może niezbyt idealny sposób, ale ja bym podzielił to na 3 części. Następnie extrude edge z boku i przeciągasz do drugiego (merge vertexow i ewentualnie dodajesz edge loop tam gdzie potrzebny). Tym sposobem robiłem okna do metra, mając tylko wyciągnięte boki z obramówek (finalnie idealnie dopasowane). Nie jestem dobry w tłumaczeniu więc dodaje screeny:) Na przykładowych obrazkach robione proste okno, ale metoda sprawdza się równie dobrze w bardziej zagmatwanych sprawach. Można też użyć coś jak fill hole, ale wtedy dużo kombinowania z dodawaniem edge i powierzchnia płaska. Pewnie robisz to w jakimś edytorze załączonym do gry, więc tym bardziej ciężko coś konkretnego doradzić ;) Podałem sposoby jakimi posłużyłbym się w Maya

Edytowane przez Qubejs