Napisano 17 Sierpień 201410 l Witam wszystkich, od jakiegoś czasu dłubie sobie taką o to ciężarówkę... chciałbym ją kiedyś umieścić w Finished Work 3D dlatego oproszę Was o porady i wskazówki... co poprawić i zmienić na razie, wrzucam jeden reden .... Model robiony w Autodesk Maya, reden z mental rey. Edytowane 17 Sierpień 201410 l przez Lowcst
Napisano 17 Sierpień 201410 l Autor Dorzucam kolejny reden, widok z tyłu pojazdu... w między czasie zajmuje się modelowaniem jeszcze kilku szczegółów wkrótce wrzucę nowe redeny... czekam również na wasze porady i opinie. Pozdrawiam
Napisano 17 Sierpień 201410 l http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/New_Volvo_FH.jpg przód bardziej obły szyba też i inaczej zamontowana te czarne plastyki bardziej na zewnątrz i okrągłe zakończenia mają. Srebrna listwa wygląda inaczej.
Napisano 17 Sierpień 201410 l Autor dzięki za odpowiedź... biorę je pod uwagę i w warsztacie postaram się zastosować do nich ;)
Napisano 19 Sierpień 201410 l Autor ... dodaje kolejne redeny z postępu prac nad tym modelem, kilka poprawek zasugerowanych przez dexter47 jest zrobiona tj. czarne plastiki przy szybach, oraz srebrna listwa nad grillem co do obłości może i masz rację, ale jeszcze się tego nie podjąłem gdyż wiąże się to raczej z na nowo modelowaniem przedniej maski :/ poczekam pomyślę może coś przyjdzie do głowy ;) Po za tym dłubię trochę przy tyle tego pojazdu i troszkę wnętrza mam zamiar zrobić ok, czekam na Wasze porady. Edytowane 19 Sierpień 201410 l przez Lowcst
Napisano 23 Sierpień 201410 l Autor Proszę o jakiegoś tutka jeśli ktoś ma jak zrobić naklejki w Autodesk Maya....
Napisano 23 Sierpień 201410 l jakie naklejki? :) możesz zrobić nawet plane i dać na niego teksturę, ustawić go tam gdzie ma być i w jak najmniejszym odstępie do modelu
Napisano 23 Sierpień 201410 l jak go blisko ustawisz to nie powinien, ew. możesz bawić się shaderem i wyłączyć mu rzucanie cienia
Napisano 23 Sierpień 201410 l Co do tej ciężarówki to nie podobają mi się te światła. Model fajny, ale wywal to niebieskie podświetlenie
Napisano 23 Sierpień 201410 l Autor Ok pomyślę o tym, chyba że zmienię kolor scenerii nie będą waliły tak po oczach... hmm
Napisano 31 Sierpień 201410 l Autor Potrzebuję jakiegoś turiala jak renderować z HDRI pod Mayę jeśli ktoś ma będę bardzo wdzięczny :)