alys Napisano 27 Sierpień 2014 Napisano 27 Sierpień 2014 Dzieje mi się dziwna rzecz w C4D i nie mogę zrozumieć dlaczego... Kiedy robię szybki render w podglądzie wszystko jest ok, ale kiedy chcę już zrenderować ostatecznie to znikają mi duże kropelki, tak jak na screenie poniżej. (te krople to sfera + cloner + metaball) Ma ktoś pomysł co może być przyczyną? (przepraszam, że nie umieszczam w dziale "pomoc", ale liczę, że tutaj jest więcej użytkowników c4d i może ktoś coś poradzi..)
jaceks Napisano 27 Sierpień 2014 Napisano 27 Sierpień 2014 Czy to jest klatka animacji spadających kropel? Jeżeli tak to sprawdź czy nie masz innego Frame Rate w ustawieniach sceny i innego w ustawieniach renderu.
alys Napisano 27 Sierpień 2014 Autor Napisano 27 Sierpień 2014 @jaceks dzięki za odpowiedź, ale to jednak nie to. :p Problem rozwiązany, duże kropelki mają metaballa, który miał ustawiony parametr subdv rendera znacznie większy niż edytora, dlatego mi te kropelki przy renderze znikały. Temat do zamknięcia. Byłoby najlepiej, jakby admin go usunął, bo nie ma sensu żeby tu leżał. ;)
Rekomendowane odpowiedzi