Jonasz Osmenda Napisano 29 Sierpień 2014 Share Napisano 29 Sierpień 2014 (edytowane) Zwroćcie uwagę jak wygląda scena w viewporcie a jak wygląda w renderze. W poprzednich wersjach 3ds max scena renderowana byla tak jak ją widać w edytorze... Jak w tej wersji ustawic zeby bylo prawidlowo? Obrazek tła przeciągnałem z pulpitu wprost do 3ds maxa Edytowane 29 Sierpień 2014 przez Jonasz Osmenda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 29 Sierpień 2014 Share Napisano 29 Sierpień 2014 i zapewne pozwoliłeś aby zostało ono założone tak do widoku jak do environmentu, sprawdź jak masz ustawione mapowanie tej tekstury która został przypięta do environmentu , koordynaty mapowania ustaw na environ i opcje screen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz Osmenda Napisano 29 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2014 @skalpel3d wlasciwie tylko przeciągnąłem grafikę i ok przy tej czynnosci nie wybiera sie opcji aby na cos pozwolic. Nie bardzo rozumiem gdzie mialbym sprawdzić mapowanie tej tekstury, mozesz mi wyjaśnic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 29 Sierpień 2014 Share Napisano 29 Sierpień 2014 (edytowane) Environment zobacz czy masz wjako background podpiętą mapkę która umieszczałeś ? jeśli tak przeciągnij ja z opcja instance do edytora materiału i w nim będziesz mógł ustawić parametry koordynatów bitmapy Edytowane 29 Sierpień 2014 przez skalpel3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz Osmenda Napisano 29 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2014 @skalpel3d Dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi