Napisano 30 Sierpień 201410 l Cześć, oto moja nowa wizka. Opinie i konstruktywna krytyka mile widziane :) Wyrenderowano w blender cycles.
Napisano 30 Sierpień 201410 l Podoba mi się światło i sama praca kamera czyli ujęcia bardzo fajnie ci to wychodzi z rzeczy które rażą trochę oko to mocne szumy na materiałach szczególnie na drugim ujęciu, a na pierwszym ząbkowane krawędzie na światłach sufitowych
Napisano 30 Sierpień 201410 l Autor Dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście, z tym szumem będę musiał jeszcze powalczyć.
Napisano 30 Sierpień 201410 l Ogólnie przyjemne. Jesteś pewien, że ze skalą wszystkich obiektów jest ok? Przykładowo na pierwszym ujęciu laptop wydaje się malutki a bateria z tyłu gigantyczna. Podobnie proporcje palników i garnka. Aha no i tekstura na wszystkich krzesłach jest tak samo rozłożona:P Może warto zamiast array'a zduplikować kilka razy krzesło i na każdym trochę przesunąć teksturę:p Pozdrawiam
Napisano 30 Sierpień 201410 l Autor Co do palników możesz mieć rację :) No i krzesła faktycznie będą ciekawsze, jak poprzesuwam tekstury, dzięki.
Napisano 31 Sierpień 201410 l Autor Naniosłem poprawki. W calej scenie poprawiłem skalę palników i garnka, zaszumionie lampek oraz zmieniłem tekstury krzeseł (nie są już takie same dla wszystkich). W scenie z filiżanką wyeliminowałem szum.
Napisano 31 Sierpień 201410 l Autor Jeszcze wersja z mocniejszymi kolorami :) Edytowane 1 Wrzesień 201410 l przez ErwinS