wojtalala Napisano 31 Sierpień 2014 Napisano 31 Sierpień 2014 Witam:) Mam problem ze status barem (nie jestem pewny czy to jest poprawna nazwa). Tzn w tych 3 okienkach na dole X Y Z nie pojawiają mi się żadne współrzędne. A wcześniej było to możliwe. Zresetowałem ustawienia 3ds maxa kasując folder 2014- 64bit w C:\Users\usert\AppData\Local\Autodesk\3dsMax ale to nic nie dało. Macie jakieś pomysły o co z tym chodzi?
2013 Napisano 31 Sierpień 2014 Napisano 31 Sierpień 2014 Nie pojawiają się także w chwili gdy chcesz przesunąć model za pomocą Select and Move?
Drathir Napisano 31 Sierpień 2014 Napisano 31 Sierpień 2014 Nie majac nic zaznaczone, podczas poruszania kursorem zadne wspł. sie nie pojawiaja? +to co napisal wyzej 2013?
wojtalala Napisano 31 Sierpień 2014 Autor Napisano 31 Sierpień 2014 Nie pojawiają się. Współrzędne pojawiają się tylko podczas uruchamiania 3dsmax a, potem odrazu znikają.
mateusz_s Napisano 2 Wrzesień 2014 Napisano 2 Wrzesień 2014 Tzn. te współrzedne pojawiają się jedynie wtedy, kiedy masz zaznaczony jakiś obiekt i wybrane narzędzie MOVE / ROTATE / SCALE...
michart56 Napisano 16 Czerwiec 2018 Napisano 16 Czerwiec 2018 Witam ja mam współrzędne lecz podczas przesuwania czy tworzenia liń nie wiem ile mm tworzę np. 15 mm muszę na oko a ten program tego nie ma a Sketchup na nazywa się Measurements jak to włączyć?
Rekomendowane odpowiedzi