Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć wszystkim,

Grafiką 3D zacząłem interesować się jakiś rok temu, do tej pory przerabiałem głównie tutoriale

i niestety ale do tej pory nie mogę pochwalić się czymś " w miare dobrym ".

Jak na razie potrafię jedynie w jakimś stopniu modelować, czyli można powiedzieć że rok przespałem.

Mam 23 lata i szczerze ściska mnie w środku jak widzę osoby młodsze ode mnie która reprezentują już naprawdę niezły poziom.

Zamiast użalać się w dalszym ciągu postanowiłem pełną parą ruszyć z nauką.

Soft jakiego używam to Maya i na niej będę bazował we wszystkich moich pracach(tak mi się wydaje na obecną chwile :) ).

Żeby nie uczyć się dalej samego modelowania znalazłem pewien concept na którym będę chciał bazować gdzie w końcu będę zmuszony nauczyć się texturowania,oświetlenia,w pewwnym stopniu riggowania, animacji, kompozycji.

Moim założeniem jest zrobienie krótkiej animacji na podstawie scenerii do której link jest dole.

Nie mam zamiaru w całości powielać conceptu ponieważ jego autor do tej pory mi nie odpisał i nie dał zezwolenia.

Mam nadzieję że nie będę łamał praw jeżeli tylko będzie on moją inspiracją a nie 100% kopią.

PS. Teczka ta stanowić ma przede wszystkim motywacje dla mnie do dalszej nauki oraz mam nadzieję że w tym miejscu znajdą się osoby które mnie trochę nakierują :)

Inspiracje :

concept - http://teamgt.com/wp-content/uploads/2008/07/vault_img_264.jpg

śnieg -

Edit.

Wczoraj ruszyłem powoli, na razie ustawiam i modeluje budynki.

Mam zamiar wrzucać na bieżąco postępy.

Porady itp bardzo mile widziane

Edytowane przez mariuszs

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dalsze modelowanie budynków .. Mam pytanie jaki polecacie najbardziej przyjazny program do UV? Próbowałem nauczyć sie w Maya ale ciężko..

I jeszcze jedno pytanie.. jakie są sposoby aby wygenerować "sztuczny tłum" ?

Pozdrawiam

Napisano

Maya 15 ma juz dobre narzedzia do UV. Poprzedni trzeba bylo bardziej sie nagimnastykowac. Z darmowych to blender. Jest tez roadkill do maya ale to juz stare. Ja zazwyczaj robie w maya planar. W uv editorze wlaczam pokazywanie seemow tne odpowiednie edge zaznaczajac w w veporcie bo latwiej. Potem unfold w 15 i wlala. Jeszcze platne uv layout. Wrzucaj prace na imgurum czy jakos tak i link. Architektura to Maxem stoi.

Napisano
  • Autor
Maya 15 ma juz dobre narzedzia do UV. Poprzedni trzeba bylo bardziej sie nagimnastykowac. Z darmowych to blender. Jest tez roadkill do maya ale to juz stare. Ja zazwyczaj robie w maya planar. W uv editorze wlaczam pokazywanie seemow tne odpowiednie edge zaznaczajac w w veporcie bo latwiej. Potem unfold w 15 i wlala. Jeszcze platne uv layout. Wrzucaj prace na imgurum czy jakos tak i link. Architektura to Maxem stoi.

Dzięki za odpowiedź. W takim razie spróbuje jeszcze raz w Mayce to ogarnąć. A co do tego że architektura maxem stoi to już to słyszałem ale pani Maya sobie także radzi ;)