Napisano 22 Wrzesień 200420 l Witajcie robie sobie wizualki swojego przyszlego mieszkanka i w kazdym renderze mam takie szumy. Ponizej przedstawiam problem. Z gory dzieki za pomoc. Lukasz 1. ftp://ftp.bws.poznan.pl/Sypcia%20noise.jpg 2. ftp://ftp.bws.poznan.pl/render%20Settings%20bathroom%20noise%202.jpg 3. ftp://ftp.bws.poznan.pl/render%20Settings%20bathroom%20noise%201.jpg
Napisano 22 Wrzesień 200420 l zmin adresy na www bo nie dzial to po pierwsze a co do tego to zmiec schade rate min na 0 i pobaw sie z ustawieniami min rate i sec rate pozdrawiam
Napisano 22 Wrzesień 200420 l o juz wiem ze uzywasz vraya bo widze napis na dole renderu wiec nie wiem jak to jest w vrau ale prawdopodobnie jest cos podobnego:) pozatym ladna pracka tylko zrob cos z tym kocem koniecznie:) pozdrawiam
Napisano 23 Wrzesień 200420 l A tak dla ścisłości, to jak robisz jakieś zmiany w ustawieniach to widzisz różnicę. Bo masz ustawione używanie zapisanej mapy irradiance?. Tak jak pisał Aleksander możesz spokojnie ustawić Max Rate w zakladce Irradiance Map na -1, 0 potrzebne jest przy dużej ilości zakrzywionych powierzchni (ciężko mnie zrozumieć:D, np. żaluzje). A o photonach się nie wypowiadam, bo zawsze korzystam z direct computaion:D.
Napisano 23 Wrzesień 200420 l Autor Dziekuje wam bede probowal. Ale Jesli chodzi o Max i min rate to robilem rozne ustawienia takie -3,0 tez i zawsze byla kaszanka. Ale sprobuje jeszcze ten parametr interpolation podniesc moze tu cos jest nie tak.Bo swiatlo i materialy chyba tu nie maja znaczenia ? Jesli chodzi o ustawienie photonow to zalaczylem w pierszym poscie . Dziekuje za zainteresowanie bede walczyl jak przyjde z pracy :) Pozdrawiam Lukasz
Napisano 23 Wrzesień 200420 l Autor Tam mam 3 swiatla Vray multiplayer 30 i subdivs na 15. Poza tym nie mam nic zaznaczone. Lukasz
Napisano 23 Wrzesień 200420 l a próbowałeś w światłach vray'a zaznaczyć opcję "store with irradiance map" ?
Napisano 24 Wrzesień 200420 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=3252&highlight=advenced zobacz tutaj:)
Napisano 24 Wrzesień 200420 l Autor Dzieki bede przez weekend probowal :) Mam nadzieje ze bedzie lepiej. PS: Ten sam temat wrzucilem na evemotion i myslalem ze mnie zasypia pomoca ale poraz kolejny sie zaskoczylem :( . Moze ja zle po angielsku pisze ? Pozdrawiam Lukasz