Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zmin adresy na www bo nie dzial to po pierwsze a co do tego to zmiec schade rate min na 0 i pobaw sie z ustawieniami min rate i sec rate pozdrawiam

Napisano

o juz wiem ze uzywasz vraya bo widze napis na dole renderu wiec nie wiem jak to jest w vrau ale prawdopodobnie jest cos podobnego:) pozatym ladna pracka tylko zrob cos z tym kocem koniecznie:) pozdrawiam

Napisano

A tak dla ścisłości, to jak robisz jakieś zmiany w ustawieniach to widzisz różnicę. Bo masz ustawione używanie zapisanej mapy irradiance?. Tak jak pisał Aleksander możesz spokojnie ustawić Max Rate w zakladce Irradiance Map na -1, 0 potrzebne jest przy dużej ilości zakrzywionych powierzchni (ciężko mnie zrozumieć:D, np. żaluzje). A o photonach się nie wypowiadam, bo zawsze korzystam z direct computaion:D.

Napisano
  • Autor

Dziekuje wam bede probowal. Ale Jesli chodzi o Max i min rate to robilem rozne ustawienia takie -3,0 tez i zawsze byla kaszanka. Ale sprobuje jeszcze ten parametr interpolation podniesc moze tu cos jest nie tak.Bo swiatlo i materialy chyba tu nie maja znaczenia ?

Jesli chodzi o ustawienie photonow to zalaczylem w pierszym poscie .

Dziekuje za zainteresowanie bede walczyl jak przyjde z pracy :)

Pozdrawiam

Lukasz

Napisano
  • Autor

Tam mam 3 swiatla Vray multiplayer 30 i subdivs na 15. Poza tym nie mam nic zaznaczone.

Lukasz

Napisano

a próbowałeś w światłach vray'a zaznaczyć opcję "store with irradiance map" ?

Napisano
  • Autor

Dzieki bede przez weekend probowal :) Mam nadzieje ze bedzie lepiej.

PS:

Ten sam temat wrzucilem na evemotion i myslalem ze mnie zasypia pomoca ale poraz kolejny sie zaskoczylem :( . Moze ja zle po angielsku pisze ?

Pozdrawiam

Lukasz