Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

Próbowalem na wszystkie sposoby. Instalowalem pluginy, kombinowalem z iframe i nic.

Czy ktos z was, ma jakiś pomysł, jak mogę zamieścić całą stronę www w treści strony wordpress ?

Chcialbym tutaj http://salamandrastudio.pl/WordPress3/ zamieścić inną stronę. Chwilowo jest tam wstawione maxd.pl :-)

Za każdym razem iframe jest za krótki, wygląda mi to Tak, jakby z jakiegoś powodu element. Iframe był wysoki max Tak jak pusta strona wordpress.

Próbowałem wywalic elementy div tworzàce stronę ( content i contener) - strona składała sie z nagłòwka, iframe i stołki - ale to też nic nie dało :/

Jakieś pomysły ?

Pługi działają na tej samej zasadzie - efekt iframe jest takiej wysokości jak pusta strona. Chwilowo jedyną opcja to wpisanie wysokości iframe z palca np. Weight:3000px; ale jak wiemy, to jednorazowe rozwiàzanie...

Znalazłem jakąś funkcję w javascript, która niby zmienia dynamicznie wysokość, ale nijak nie chce mi to działać.

<br />
<br />
        var height = window.innerHeight;<br />
<br />
        $(document).ready( function(){<br />
<br />
            $('iframe').css('height', height)<br />
<br />
        } );<br />
<br />

żródło: http://stackoverflow.com/questions/9816703/how-do-i-make-an-iframe-100-height-of-a-containing-div-in-firefox

Znalazłem też coś takiego, niestety nie mam pojęcia jak to połączyć z iframe :/

<br />
var body = document.body,<br />
    html = document.documentElement;<br />
<br />
var height = Math.max( body.scrollHeight, body.offsetHeight, <br />
                       html.clientHeight, html.scrollHeight, html.offsetHeight );<br />

Pozdrawiam.

Edytowane przez bambosz

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 6,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Udało się.

Co prawda nie skaluje się jeszcze po zmianie rozmiaru okna przeglądarki, ale chyba działa (jako strona wordpress) ;p

/**
* Template Name: One column, no sidebar
*
* A custom page template without sidebar.
*
* The "Template Name:" bit above allows this to be selectable
* from a dropdown menu on the edit page screen.
*
* @package Cryout Creations
* @subpackage parabola
* @since parabola 0.5
*/
?>

<br />
        var height = 0; <br />
		height = window.innerHeight-50;		<br />
        $(document).ready( function(){<br />
            $('iframe').css('height', height);<br />
			$('iframe').css('width', '100%');			<!-- Set width to 100%--><br />
        } );<br />

<br />
body{<br />
	overflow:hidden;<br />
	margin:0em;<br />
	padding:0em;<br />
}<br />
<br />
.menu{<br />
background-color:#fff;<br />
}<br />
<br />
.menu ul{<br />
height:50px;<br />
line-height: 50px;<br />
margin:0em;<br />
}<br />
<br />
.menu li{<br />
font-family: Open Sans;<br />
display:inline;<br />
margin-left:2em;<br />
margin-right:2em;<br />
background-color:#000;<br />
<br />
}<br />
<br />
.menu a{<br />
font-family: Open Sans;<br />
padding: 7px 13px;<br />
text-transform: uppercase;<br />
text-decoration:none;<br />
color:#FFF;<br />
}<br />

wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'header-menu' ) );

?>

Napisano

Zabiją cię w przyszłości jak przyjdzie do pozycjonowania strony, która cała to iframe :P

Napisano
  • Autor

Tak chcieli, tak próbuję zrobić :/

Swoją drogą. Jakieś pomysły jak to zrobić lepiej ?

Wstawiłem to w wordpress'a ale problem w tym, że każdy wordpress ma nagłówek. iframe zajmuje pozostałą część strony - czyli zostaje mi tylko wąski pasek na stronę. Nijak nie mogę zamieścić całej strony w "długim" iframe :(

Napisano

A tak w ogóle jakie ma być tego zastosowanie? Po co całą stronę ładować chcą gdzie indziej w iframe? Jaki tego cel w ogóle?

Napisano

Nagłówek czy footera można zlikwidować w szablonie, to nie problem, ale sam iframe jest mocno "banowany" przez Googla. Jak na danym adresie ma być pokazywana inna strona to lepiej zrobić przekierowanie.

Napisano
  • Autor

jacekszy0

Z tego co się orientuję w stronę wordpress ma być wstawiony prestashop (przekierowania do sklepu w innym "podfolderze" nie chcieli).

Wiem że to bez sensu, ale cóż :]

jaceks

Ostatecznie na stronce został fragment wordpress odpowiedzialny tylko za wyświetlanie menu, ale ... no to nie to.

Niestety w żaden sposób nie dało się zrobić tak, aby pod nagłówkiem wordpress wstawić iframe, który byłby tak długi jak strona w nim zawarta :/.

Napisano

To robią coś kompletnie do d... Wstawiają sklep prestę w stronę wordpressa? Przez iframe?

ale sam iframe jest mocno "banowany" przez Googla

Potem będzie płacz i lament jak nagle nie będzie klientów bo strona praktycznie się nie indeksuje, nie widać jej w SERP itp. A znając polską mentalność problem zrzucą na Ciebie.

Napisano
  • Autor

Wiesz, może później wstawią tam sobie coś innego, może tylko mi tłumaczyli że tam ma być presta - to nie mój kłopot, ja miałem wykombinować jak to zrobić, żeby w wordpress przez iframe wstawić sklep (pluginy średnio dawały radę więc padło na iframe + modyfikacja szablonu strony).

Nie obawiam się natomiast polskiej mentalności - bo nie o polaka chodzi ;)