Napisano 17 Wrzesień 201410 l Hej, Próbowalem na wszystkie sposoby. Instalowalem pluginy, kombinowalem z iframe i nic. Czy ktos z was, ma jakiś pomysł, jak mogę zamieścić całą stronę www w treści strony wordpress ? Chcialbym tutaj http://salamandrastudio.pl/WordPress3/ zamieścić inną stronę. Chwilowo jest tam wstawione maxd.pl :-) Za każdym razem iframe jest za krótki, wygląda mi to Tak, jakby z jakiegoś powodu element. Iframe był wysoki max Tak jak pusta strona wordpress. Próbowałem wywalic elementy div tworzàce stronę ( content i contener) - strona składała sie z nagłòwka, iframe i stołki - ale to też nic nie dało :/ Jakieś pomysły ? Pługi działają na tej samej zasadzie - efekt iframe jest takiej wysokości jak pusta strona. Chwilowo jedyną opcja to wpisanie wysokości iframe z palca np. Weight:3000px; ale jak wiemy, to jednorazowe rozwiàzanie... Znalazłem jakąś funkcję w javascript, która niby zmienia dynamicznie wysokość, ale nijak nie chce mi to działać. <br /> <br /> var height = window.innerHeight;<br /> <br /> $(document).ready( function(){<br /> <br /> $('iframe').css('height', height)<br /> <br /> } );<br /> <br /> żródło: http://stackoverflow.com/questions/9816703/how-do-i-make-an-iframe-100-height-of-a-containing-div-in-firefox Znalazłem też coś takiego, niestety nie mam pojęcia jak to połączyć z iframe :/ <br /> var body = document.body,<br /> html = document.documentElement;<br /> <br /> var height = Math.max( body.scrollHeight, body.offsetHeight, <br /> html.clientHeight, html.scrollHeight, html.offsetHeight );<br /> Pozdrawiam. Edytowane 17 Wrzesień 201410 l przez bambosz
Napisano 17 Wrzesień 201410 l Autor Udało się. Co prawda nie skaluje się jeszcze po zmianie rozmiaru okna przeglądarki, ale chyba działa (jako strona wordpress) ;p /** * Template Name: One column, no sidebar * * A custom page template without sidebar. * * The "Template Name:" bit above allows this to be selectable * from a dropdown menu on the edit page screen. * * @package Cryout Creations * @subpackage parabola * @since parabola 0.5 */ ?> <br /> var height = 0; <br /> height = window.innerHeight-50; <br /> $(document).ready( function(){<br /> $('iframe').css('height', height);<br /> $('iframe').css('width', '100%'); <!-- Set width to 100%--><br /> } );<br /> <br /> body{<br /> overflow:hidden;<br /> margin:0em;<br /> padding:0em;<br /> }<br /> <br /> .menu{<br /> background-color:#fff;<br /> }<br /> <br /> .menu ul{<br /> height:50px;<br /> line-height: 50px;<br /> margin:0em;<br /> }<br /> <br /> .menu li{<br /> font-family: Open Sans;<br /> display:inline;<br /> line-height: 50px;<br /> margin-left:2em;<br /> margin-right:2em;<br /> background-color:#000;<br /> <br /> }<br /> <br /> .menu a{<br /> font-family: Open Sans;<br /> padding: 7px 13px;<br /> text-transform: uppercase;<br /> line-height: 50px;<br /> text-decoration:none;<br /> color:#FFF;<br /> }<br /> wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'header-menu' ) ); ?>
Napisano 19 Wrzesień 201410 l Zabiją cię w przyszłości jak przyjdzie do pozycjonowania strony, która cała to iframe :P
Napisano 19 Wrzesień 201410 l Autor Tak chcieli, tak próbuję zrobić :/ Swoją drogą. Jakieś pomysły jak to zrobić lepiej ? Wstawiłem to w wordpress'a ale problem w tym, że każdy wordpress ma nagłówek. iframe zajmuje pozostałą część strony - czyli zostaje mi tylko wąski pasek na stronę. Nijak nie mogę zamieścić całej strony w "długim" iframe :(
Napisano 19 Wrzesień 201410 l A tak w ogóle jakie ma być tego zastosowanie? Po co całą stronę ładować chcą gdzie indziej w iframe? Jaki tego cel w ogóle?
Napisano 20 Wrzesień 201410 l Nagłówek czy footera można zlikwidować w szablonie, to nie problem, ale sam iframe jest mocno "banowany" przez Googla. Jak na danym adresie ma być pokazywana inna strona to lepiej zrobić przekierowanie.
Napisano 25 Wrzesień 201410 l Autor jacekszy0 Z tego co się orientuję w stronę wordpress ma być wstawiony prestashop (przekierowania do sklepu w innym "podfolderze" nie chcieli). Wiem że to bez sensu, ale cóż :] jaceks Ostatecznie na stronce został fragment wordpress odpowiedzialny tylko za wyświetlanie menu, ale ... no to nie to. Niestety w żaden sposób nie dało się zrobić tak, aby pod nagłówkiem wordpress wstawić iframe, który byłby tak długi jak strona w nim zawarta :/.
Napisano 26 Wrzesień 201410 l To robią coś kompletnie do d... Wstawiają sklep prestę w stronę wordpressa? Przez iframe? ale sam iframe jest mocno "banowany" przez Googla Potem będzie płacz i lament jak nagle nie będzie klientów bo strona praktycznie się nie indeksuje, nie widać jej w SERP itp. A znając polską mentalność problem zrzucą na Ciebie.
Napisano 27 Wrzesień 201410 l Autor Wiesz, może później wstawią tam sobie coś innego, może tylko mi tłumaczyli że tam ma być presta - to nie mój kłopot, ja miałem wykombinować jak to zrobić, żeby w wordpress przez iframe wstawić sklep (pluginy średnio dawały radę więc padło na iframe + modyfikacja szablonu strony). Nie obawiam się natomiast polskiej mentalności - bo nie o polaka chodzi ;)