Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Taka robótka, wedle wytycznych klienta. Czekam na krytykę, uwagi, porady :)

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jeśli robione pod dyktando klienta to nie ma co krytykować jego gustu " klient nasz pan " :)

Co do wizki co się rzuca od razu w oczy

- włącz sub pixel mapping

- albo nie zastosowałeś tu filtru aa albo kompletnie nad nim nie panujesz np krawędzie krzeseł ale tez w innych miejscach wychodzi ząbkowanie i obwódki

-nierówne materiały niektóre się bardzo ładnie fizycznie zachowują inne niestety już nie np klosze od lamp wyglądają jak materiał ze ściany dwa mają chyba odrobinę za niskie suby bo szumią

-brak bump w drewnie i na podłodze, ściana chyba z cegiełki wygląda płasko lekki displacement by ja urealnił

- coś ci mocno tłumi cieniowanie w scenie możliwe ze użyłeś overridemtl z za jasnym materiałem w gi

Sama wizka bardzo przyjemna i można jeszcze z niej dużo wycisnąć podciągnij parametry samego renderu i popracuj nad post produkcja a będzie git :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszystkie uwagi!

Parametry AA byly tłuczone 2 dni, żeby znikneły np. te "ringi" na czarnej ściance nad kominkiem. Był moment że już wszystko było gites, i na końcu miałem polecenie żeby wszystko ostrzyć i pewnie przesadziłem z tym ostrzeniem :( matetiały faktycznie w paru miejscach leżą. A oświetlenie to była mordęga, raz za słonecznie było, potem za zimno, potem za krótkie cienie, potem za ciemne miejsca w kątach...stąd decyzja żeby np. zapalić swiatła we wnętrzach. Next time będzie lepiej:)