Michal Zytecki Napisano 22 Wrzesień 2014 Share Napisano 22 Wrzesień 2014 Witam, potrzebuję pomocy w wyborze laptopa. W 90% będę używał go do Photoshopa. Myślę nad Dellem Inspiron z matowym ekranem, jednak widzę, że wyświetla tylko 58% AdobeRGB. Doradzi ktoś co mogę dostać do 3000 zł? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Wrzesień 2014 Share Napisano 22 Wrzesień 2014 no to 3k to znajdziesz sprzęt na którym odróżnisz czerwień od niebieskiego i zielonego. To w zasadzie tyle. Szukaj czegoś z matem jak się da i przynajmniej 8gb ramu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grychu Napisano 23 Wrzesień 2014 Share Napisano 23 Wrzesień 2014 15 czy 17? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Zytecki Napisano 23 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2014 17, tak jak mówiłem, dell inspiron na ten moment mnie interesuje, konkretnie ten model http://allegro.pl/laptop-dell-inspiron-5737-i7-4500u-8gb-hd8870-fhd-i4600511614.html Posiadam PC, przymierzam się do kupna monitora Eizo CX240, jednak szukam też laptopa, głównie do plenerów i na razie ten jest na celowniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 23 Wrzesień 2014 Share Napisano 23 Wrzesień 2014 macbook air. nowy. może znajdziesz używke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 24 Wrzesień 2014 Share Napisano 24 Wrzesień 2014 lol przecież Air ma tragiczny procesor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 24 Wrzesień 2014 Share Napisano 24 Wrzesień 2014 (edytowane) lol przecież Air ma tragiczny procesor. Do photshopa? wystarcza w zupełności a trzyma 10H idealny plenerowy komputer. Miałem go przez 3 dni. naprawdę świetnie się sprawdza do photoshopa, trzeba tylko znać skróty bo jednak 13 cali to mały ekranik. więc wszystkie toole raczej pochować i spokojnie można śmigać :) jeśli w zanadrzu mamy jakąś mocną stację roboczą, why not. Edytowane 24 Wrzesień 2014 przez Azbesty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Zytecki Napisano 26 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Błyszczący ekran w takim Macbooku Air nie byłby problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 26 Wrzesień 2014 Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Jeśli chodzi o komfort pracy to jednak matowe matryce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Zytecki Napisano 4 Październik 2014 Autor Share Napisano 4 Październik 2014 Sorry za przeciąganie tematu, ale jestem w małej kropce. Odstrasza mnie trochę słaby gamut aRGB w modelu Della Inspiron za 3000zł o którym wspominałęm, a Macbook Air ma błyszczącą matrycę. Myślałem przez chwilę o Cintiqu, ale mam monitor Eizo cx240 i intuosa pro, więc nie ma sensu wydawać tyle kasy na kolejny tablet. Tak więc zostaje laptop, a ten jest mi krytycznie potrzebny. Jeśli zwiększyłbym budżet do 4000, to czy ktoś miałby coś ciekawego do zaoferowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 5 Październik 2014 Share Napisano 5 Październik 2014 asus albo MSI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi