Napisano 22 Wrzesień 201410 l Witam, potrzebuję pomocy w wyborze laptopa. W 90% będę używał go do Photoshopa. Myślę nad Dellem Inspiron z matowym ekranem, jednak widzę, że wyświetla tylko 58% AdobeRGB. Doradzi ktoś co mogę dostać do 3000 zł? Z góry dzięki.
Napisano 22 Wrzesień 201410 l no to 3k to znajdziesz sprzęt na którym odróżnisz czerwień od niebieskiego i zielonego. To w zasadzie tyle. Szukaj czegoś z matem jak się da i przynajmniej 8gb ramu.
Napisano 23 Wrzesień 201410 l Autor 17, tak jak mówiłem, dell inspiron na ten moment mnie interesuje, konkretnie ten model http://allegro.pl/laptop-dell-inspiron-5737-i7-4500u-8gb-hd8870-fhd-i4600511614.html Posiadam PC, przymierzam się do kupna monitora Eizo CX240, jednak szukam też laptopa, głównie do plenerów i na razie ten jest na celowniku.
Napisano 24 Wrzesień 201410 l lol przecież Air ma tragiczny procesor. Do photshopa? wystarcza w zupełności a trzyma 10H idealny plenerowy komputer. Miałem go przez 3 dni. naprawdę świetnie się sprawdza do photoshopa, trzeba tylko znać skróty bo jednak 13 cali to mały ekranik. więc wszystkie toole raczej pochować i spokojnie można śmigać :) jeśli w zanadrzu mamy jakąś mocną stację roboczą, why not. Edytowane 24 Wrzesień 201410 l przez Azbesty
Napisano 4 Październik 201410 l Autor Sorry za przeciąganie tematu, ale jestem w małej kropce. Odstrasza mnie trochę słaby gamut aRGB w modelu Della Inspiron za 3000zł o którym wspominałęm, a Macbook Air ma błyszczącą matrycę. Myślałem przez chwilę o Cintiqu, ale mam monitor Eizo cx240 i intuosa pro, więc nie ma sensu wydawać tyle kasy na kolejny tablet. Tak więc zostaje laptop, a ten jest mi krytycznie potrzebny. Jeśli zwiększyłbym budżet do 4000, to czy ktoś miałby coś ciekawego do zaoferowania?