Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Pomalowałem postać, złożoną z kilku subtoolsów, każdy z nich potraktowałęm uv masterem, zrobiłem wszystkie mapy i zapisałem jako obj. Chciałem to samo zrobić ze spodniami ale uv master albo wyskakuje mi z errorem albo sie zawiesza i nie chcę pracować. Próbowałem usuwać jakieś niewidoczne poligony, naprawiać cudować i nic. Da się jakoś tą mape stworzyć? Bo zależy mi na tym polipaincie, ciężko to będzie w photoshopie od nowa malować na płasko.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dokleję się do tego pytania.

Kiedy też mam zmapowane subtoolsy, a na wyższych subdywizjach mam polypaint, to jak mam potem scalić te mapy w jeden UV layout?

Po zmergowaniu subtooli na low poly gubi okładniejszy polypaint, a na high poly Zbrush sie crushuje kiedy probuje zmapowac zmergowany obiekt.

Napisano

Ja skladam potem w gimpie lub photoshopie. Jezeli tlo jest czarne to dodac przemnozyc kazda warstwe, a jak białe to przemnożyć. A jak inne tlo to wtedy tylko trzeba dodac maski. W mudboxie jest opcja wypalania do jednej textury.

Napisano

też chciałem kombinować w tę stronę, ale każdy subtool ma UV wypełnioną na cały layout. Żebym mógł to upakować , to potem moge posklejać w PS.

Napisano

Chopie to upakuj wszystkie subtule na jednym layoucie lub jesli chesz je uzywac z udimami to na rozne UV spacy. Zrob to w blenderze maya modo czy czym kolwiek sie Ci podoba. Jezeli bedziesz robil low poly to przepal do low poly przez x normal.