Gość kleynot Napisano 24 Wrzesień 2014 Napisano 24 Wrzesień 2014 Pomalowałem postać, złożoną z kilku subtoolsów, każdy z nich potraktowałęm uv masterem, zrobiłem wszystkie mapy i zapisałem jako obj. Chciałem to samo zrobić ze spodniami ale uv master albo wyskakuje mi z errorem albo sie zawiesza i nie chcę pracować. Próbowałem usuwać jakieś niewidoczne poligony, naprawiać cudować i nic. Da się jakoś tą mape stworzyć? Bo zależy mi na tym polipaincie, ciężko to będzie w photoshopie od nowa malować na płasko.
Sebazx6r Napisano 28 Wrzesień 2014 Napisano 28 Wrzesień 2014 Sprobuj zduplikowac model.ZrobZremesher,potem projekcje.I Moze wtedy UV.Master.
Krisowski Napisano 13 Kwiecień 2015 Napisano 13 Kwiecień 2015 Dokleję się do tego pytania. Kiedy też mam zmapowane subtoolsy, a na wyższych subdywizjach mam polypaint, to jak mam potem scalić te mapy w jeden UV layout? Po zmergowaniu subtooli na low poly gubi okładniejszy polypaint, a na high poly Zbrush sie crushuje kiedy probuje zmapowac zmergowany obiekt.
Sebazx6r Napisano 14 Kwiecień 2015 Napisano 14 Kwiecień 2015 Ja skladam potem w gimpie lub photoshopie. Jezeli tlo jest czarne to dodac przemnozyc kazda warstwe, a jak białe to przemnożyć. A jak inne tlo to wtedy tylko trzeba dodac maski. W mudboxie jest opcja wypalania do jednej textury.
Krisowski Napisano 14 Kwiecień 2015 Napisano 14 Kwiecień 2015 też chciałem kombinować w tę stronę, ale każdy subtool ma UV wypełnioną na cały layout. Żebym mógł to upakować , to potem moge posklejać w PS.
Sebazx6r Napisano 15 Kwiecień 2015 Napisano 15 Kwiecień 2015 Chopie to upakuj wszystkie subtule na jednym layoucie lub jesli chesz je uzywac z udimami to na rozne UV spacy. Zrob to w blenderze maya modo czy czym kolwiek sie Ci podoba. Jezeli bedziesz robil low poly to przepal do low poly przez x normal.
Rekomendowane odpowiedzi