Napisano 24 Wrzesień 201410 l Pomalowałem postać, złożoną z kilku subtoolsów, każdy z nich potraktowałęm uv masterem, zrobiłem wszystkie mapy i zapisałem jako obj. Chciałem to samo zrobić ze spodniami ale uv master albo wyskakuje mi z errorem albo sie zawiesza i nie chcę pracować. Próbowałem usuwać jakieś niewidoczne poligony, naprawiać cudować i nic. Da się jakoś tą mape stworzyć? Bo zależy mi na tym polipaincie, ciężko to będzie w photoshopie od nowa malować na płasko.
Napisano 28 Wrzesień 201410 l Sprobuj zduplikowac model.ZrobZremesher,potem projekcje.I Moze wtedy UV.Master.
Napisano 13 Kwiecień 20159 l Dokleję się do tego pytania. Kiedy też mam zmapowane subtoolsy, a na wyższych subdywizjach mam polypaint, to jak mam potem scalić te mapy w jeden UV layout? Po zmergowaniu subtooli na low poly gubi okładniejszy polypaint, a na high poly Zbrush sie crushuje kiedy probuje zmapowac zmergowany obiekt.
Napisano 14 Kwiecień 20159 l Ja skladam potem w gimpie lub photoshopie. Jezeli tlo jest czarne to dodac przemnozyc kazda warstwe, a jak białe to przemnożyć. A jak inne tlo to wtedy tylko trzeba dodac maski. W mudboxie jest opcja wypalania do jednej textury.
Napisano 14 Kwiecień 20159 l też chciałem kombinować w tę stronę, ale każdy subtool ma UV wypełnioną na cały layout. Żebym mógł to upakować , to potem moge posklejać w PS.
Napisano 15 Kwiecień 20159 l Chopie to upakuj wszystkie subtule na jednym layoucie lub jesli chesz je uzywac z udimami to na rozne UV spacy. Zrob to w blenderze maya modo czy czym kolwiek sie Ci podoba. Jezeli bedziesz robil low poly to przepal do low poly przez x normal.