Skocz do zawartości

Rozciąganie animacji

Mirrage

Rekomendowane odpowiedzi

Już jakiś czas temu zacząłem sobie robić, krótką animację lecz zaczynałem robić ją w 25 klatkach na sekundę no i teraz doszło do mnie, iż w pewnych momentach chciałbym dodać już w AE slow motion a przy 24 klatkach będzie to strasznie poszarpane więc czy zmiana w Time Configuration z 25 na 50FPS wystarczy by ilość klatek została podwojona czy może idzie to w inny sposób zrobić bez zmieniania już całej animacji i każdego klucza? Czy idzie więc w jakiś czas rozciągnąć animację nawet jeśli ma to wpłynąć na prędkość poruszających się w niej obiektów?

Edytowane przez Mirrage

• Odpowiedzi 1
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Jeśli dobrze cie zrozumiałem, jeśli nie chcesz rozciągać całego filmu tylko pewien moment to, możesz to zrobić w " GRAPH EDITORS -> TRACK VIEW- DOPE SHEET" zaznaczasz te klatki które chcesz, potem klikasz w "KEYS -> SCALE KEYS- TIME" przytrzymujesz prawy klawisz myszy i przeciągasz, ale trzeba pamietać aby TimeSlider był ustawiony na klatce od której chcesz zacząć.

Jeśli chodzi o to aby film po dodaniu slow motion w AE niebył poszarpany to, z swojego doświadczenia wiem że nie ma chyba lepszego sposobu na to jak wyrenderowanie całego filmu z więkeszą ilością klatek.

Są dobre pluginy do tego dla AE, ale efekt i tak może być nie najlepszy.