Napisano 15 Październik 201410 l Witam Mam pytanie odnosnie snapa. Nie chodzi mi o domyslny 3ds-maxowy angle/scale snap (o iles stopni / procent), a o mozliwosc snapowania do (vertexow, edges etc). Dla przykladu (chce dopasowac 1 element do 2giego): http://pbrd.co/1w2kGXx 1. Czy znacie jakis skrypt do maxa pozwalajacy na to? Jak najlepiej SPRAWDZIC / USTAWIC kat zeby elementy pasowaly (bez uzywania Normal Align (bo w niektorych przypadkach nie moge sobie na to pozwolic)). 2. Podobnie sprawa tyczy sie skalowania (np mniejszy walec chce przeskalowac po x,y zeby promieniem pasowal do wiekszego)
Napisano 15 Październik 201410 l Nie wiem czy dobrze zrozumiałem przez co moja odpowiedź jakaś taka zbyt banalna się wydaje ale w Maxie jest przecież opcja snapowania do vertexów, edge'y i wielu wielu innych elementów, a używając dodatkowo snapa 3D, 2,5D lub 2D na pewno da się to dopasować.
Napisano 16 Październik 201410 l Autor Nie wiem czy dobrze zrozumiałem przez co moja odpowiedź jakaś taka zbyt banalna się wydaje ale w Maxie jest przecież opcja snapowania do vertexów, edge'y i wielu wielu innych elementów, a używając dodatkowo snapa 3D, 2,5D lub 2D na pewno da się to dopasować. Oczywiscie ze jest :) dziala swietnie ALE tylko na MOVE...probowales uzwac go (snapa) podczas rotacji/skalowania?