Napisano 15 Październik 201410 l Cześć. Niestety nie jestem obeznany w temacie sprzętu. Zbieram się do zakupienie komputera głównie służyłby mi do grafiki 3d (3ds Max, Blender-renderowanie w Cycles), grafika 2d (Photoshop, Illustrator) no i obróbka video, ewentualnie trochę do grania. Aktualnie zainteresowałem się tą ofertą. Dodatkowo dokupiłbym jeszcze 8gb RAM. Chciałbym usłyszeć waszą opinie. Czy to sprzęt wart swojej ceny. Z góry dziękuje za odpowiedz. Opcja: [TABLE] [TR=class: odd] [TD=class: value] [/TD] [/TR] [TR=class: even] [TD=class: label in_similar]procesor[/TD] [TD=class: value] Intel® Core™ i7-4790 Processor (8M Cache, up to 4.00 GHz) [/TD] [/TR] [TR=class: odd] [TD=class: label]ilość rdzeni[/TD] [TD=class: value] 4 (8 wątków HT) [/TD] [/TR] [TR=class: even] [TD=class: label in_similar]rodzaj chłodzenia procesora[/TD] [TD=class: value] wentylator radiator [/TD] [/TR] [TR=class: odd] [TD=class: label]ilość pamięci operacyjnej[/TD] [TD=class: value] 8 GB G.SKILL [/TD] [/TR] [TR=class: even] [TD=class: label in_similar]rodzaj zastosowanej pamięci[/TD] [TD=class: value] DDR3-2133 (PC3-17000) [/TD] [/TR] [TR=class: odd] [TD=class: label in_similar]typ dysku twardego 1[/TD] [TD=class: value] SSD Samsung 840 EVO [/TD] [/TR] [TR=class: even] [TD=class: label]pojemność dysku twardego 1[/TD] [TD=class: value] 120 GB 530/410 MB/s [/TD] [/TR] [TR=class: odd] [TD=class: label in_similar]typ dysku twardego 2[/TD] [TD=class: value] magnetyczny [/TD] [/TR] [TR=class: even] [TD=class: label]pojemność dysku twardego 2[/TD] [TD=class: value] 1000 GB 7200RPM/64MB [/TD] [/TR] [TR=class: odd] [TD=class: label]interfejs dysku twardego[/TD] [TD=class: value] Serial ATA/600 [/TD] [/TR] [TR=class: even] [TD=class: label in_similar]napęd optyczny[/TD] [TD=class: value] DVD+/-RW DL LG SATA [/TD] [/TR] [TR=class: odd] [TD=class: label in_similar]karta graficzna[/TD] [TD=class: value] GeForce GTX 970 [/TD] [/TR] [TR=class: even] [TD=class: label]pamięć karty graficznej[/TD] [TD=class: value] 4096 MB GDDR5 [/TD] [/TR] [TR=class: odd] [TD=class: label]rodzaj chłodzenia karty graficznej[/TD] [TD=class: value] Dual Fan [/TD] [/TR] [TR=class: even] [TD=class: label]karta dźwiękowa[/TD] [TD=class: value] zintegrowana 7.1 HD Realtek [/TD] [/TR] [TR=class: odd] [TD=class: label]złącza karty graficznej[/TD] [TD=class: value] 1xHDMI | 1xDVI-D (Dual Link) | 1xDVI-I (Dual link) | 1xDP [/TD] [/TR] [TR=class: even] [TD=class: label]obudowa[/TD] [TD=class: value] Chieftec LIBRA SERIES // LF-01B [/TD] [/TR] [/TABLE] Cena: 5299 zł
Napisano 15 Październik 201410 l 8, a nawet 16 gb ramu to za mało, jeśli chcesz tworzyć duże sceny. Właduj tam te 32 gb. Co do reszty, to niech ktoś inny się wypowie.
Napisano 16 Październik 201410 l Podaj konkretna specyfikacje sprzętu bo nie wiele mówią informacje typu chłodzenie: wentylator czy dysk: magnetyczny :) gdzie masz płytę główna czym to jest zasilane. Tak jak powiedział Tamyl91 pamięci to tu jest sporo za mało. Dziwi mnie troszkę zestaw programowy jak blender z cyclem do renderowania to na co tu max :)
Napisano 16 Październik 201410 l Autor Płyta główna: MSI Z97-G43 Zasilacz 630: W Thermaltake 80+ Bronze 4 wentylatory 120mm Odnośnie maxa i Blendera. Szukam właśnie prac związanej z grafiką 3d. Na co dzień korzystam z Blendera i dla mnie osobiście pracuje mi się w nim o niebo lepiej. No ale pracodawcy wymagają pracy w 3ds max.
Napisano 16 Październik 201410 l Jeżeli szukasz pracy dla grafika 3D, to zapraszam http://freelancers3d.com/contracts Mamy aktywnych kilka zleceń dla grafików.