chojraq Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 witam czy moze mi ktos powiedizec jak zostalo zrobione wyswietlanie aktualnych komentarzy itp. tak jak tutaj http://www.digart.pl/zoom.php?id=54429&dwnl=1 . Chodzi mi mianowicie o flasha jak zrobic aby tak wyswietlao sie na plulpicie ?? bo z reszta sobie poradze ;]
dr Ug Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 strona html jak mniemam, a w niej jakis skrypt, ktory za to odpowiada.
chojraq Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Napisano 24 Wrzesień 2004 tyle ze to jest oparte na xml'u, flashu i architekturze klient-serwer z tym ostatnim sobie poradze ale jak zrobic za pomoca flasha aby w taki sposob to wyswietlic ? ;]
chojraq Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Napisano 24 Wrzesień 2004 Narazie probuje zrobic w taki sposob, pisze skrypt odpowiedzialny za wyciagnie nowych wpisow z bazy i ich dzielenie na grupy (komentarze, newsy, itp.) nastepnie robie sobie takie okienko flashowe w ktorym wyswietlane sa te dane ale tylko przy odpaleniu przez przegladarke. I sie zastanawiam jak zostalo zrobione to ze sie na pulpicie wyswietla i pobiera dane na biezaco ? ;]
adek Napisano 24 Wrzesień 2004 Napisano 24 Wrzesień 2004 a dlaczego to musi byc flash skoro widze tutaj tylko tlo i zwykle newsy?
chojraq Napisano 24 Wrzesień 2004 Autor Napisano 24 Wrzesień 2004 a da sie to w jakis inny sposob wyswietlic ? ;] ja przeczytalem to jest oparte na xml'u, flashu i architekturze klient-serwer ze zostalo to zrobione we flashu wiec sie zastanawiam jak?
Stradivalius Napisano 25 Wrzesień 2004 Napisano 25 Wrzesień 2004 Nie wiem czy o to chodzi, ale mozna wmontowac w pulpit element Active Desktop. Stronke z flash'em (lub czymkolwiek) przeciaga sie prawym klawiszem myszki na pulpit i wybiera: "Utworz tutaj elementy pilpitu Active Desktop"
Gość elthing Napisano 5 Październik 2004 Napisano 5 Październik 2004 ja polecam Flash Candy: http://www.multidmedia.com/software/flashcandy/
chveti Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 wiem że był jeszcze inny soft , wrzucałeś swf i jako screen saver i jako tapeta
Rekomendowane odpowiedzi