Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pewien problem z moim Maxem w wersji design z 2013 roku. Otóż gdy uaktywniam w nim widok "Consistent Colors" na moim obiekcie pojawiają się czarne kropki. Potrzebny mi jest również tryb "See-Through" jednak gdy go odpalam dzieje się jeszcze gorzej gdyż robi się szum przez który nie widać obiektów z tyłu. Ciekawe jest to że ten szum pojawia się tylko wtedy gdy poruszam jakimś wektorem, kamerą lub czymkolwiek innym. W załącznikach zarzucam screenshoty. Pierwszy pokazuje model bez see-through. Drugi jak powinien wyglądać model z see-through a trzeci jak wygląda.

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 769
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

O udało mi się pozbyć czarnych kropek z zwykłej perspektywy (bez przeźroczystości). Kliknąłem prawym na "Consistent Colors" i na rozwiniętej liście wyłączyłem opcję "ambient occlusion". Jednak "szum" przy włączonej przeźroczystości nadal pozostaje :(

Napisano

Nie jestem pewien ale przypuszczam, że masz włączoną metodę rysowania w viewporcie na "realistic" zmień ją na np. "shaded"

Napisano
  • Autor

@up - no jak skoro mówię cały czas że pracuję w opcji "consistent colors" (czyli tej jednolitej) bo akurat w tym moim projekcie cienie mi przeszkadzają :D Kropek tych nie mam gdy wyłączę przeźroczystość obiektu jednak się pojawiają gdy włączam przeźroczystość. Generalnie mam sytuację z obrazka trzeciego (przez to nie widzę dokładnie blueprinta będącego z tyłu).