Napisano 30 Październik 201410 l Witam. Możecie mi doradzić jak powinienem modelować broń palną? Zastanawiam się czy łatwiej pracować na boxach czy na planach. Nie wiem co jest bardziej opłacalne i co jest bezpieczniejsze dla siatki. Skupiam się głównie na broni nowoczesnej, ale nie futurystycznej. Pozdrawiam
Napisano 30 Październik 201410 l y ale jedno i drugie to to samo albo ja nie rozumiem czym się różni technika na boxach i plan'ach. wychodzisz z tego co ci jest najwygodniejsze do wymodelowania danego elementu :P
Napisano 30 Październik 201410 l Broń modelujesz tak samo jak samochód, to jest ten sam polymodeling, a czy zaczniesz od boxa, czy od plane to zależy od ciebie, tzn. rób jak Ci wygodniej, walec tez jest dobry. Nie rozumiem co masz na myśli pytając o opłacalność i bezpieczeństwo siatki. Najważniejsze to dobre referencje i uprzednie studiowanie danej broni. Musisz się o niej sporo dowiedzieć, obejrzeć wiele zdjęć, zapewniam cię, że jest wiele rzeczy o których możesz zapomnieć podczas modelowania. Wycięcia, wypustki, itp. Przygotuj sobie solidną bazę z ujęciami z każdej ze stron, oraz detalem. Wtedy podczas modelowania będzie Ci łatwiej. Edytowane 30 Październik 201410 l przez 2013
Napisano 30 Październik 201410 l Autor Dzięki. Właśnie tego chciałem się dowiedzieć. Jeszcze jedno pytanie - macie jakąś fajną stronę z różnymi ujęciami broni? Na starym kompie miałem w zakładkach taką, gdzie były fotki rozkręconych spluw, sfotografowane poszczególne części, magazynki, naboje, wszystko. Szukałem tego w googlach, ale nie mogłem dorwać.