Skocz do zawartości

Techniki modelowania HighPoly

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Możecie mi doradzić jak powinienem modelować broń palną? Zastanawiam się czy łatwiej pracować na boxach czy na planach. Nie wiem co jest bardziej opłacalne i co jest bezpieczniejsze dla siatki. Skupiam się głównie na broni nowoczesnej, ale nie futurystycznej.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

y ale jedno i drugie to to samo albo ja nie rozumiem czym się różni technika na boxach i plan'ach.

wychodzisz z tego co ci jest najwygodniejsze do wymodelowania danego elementu :P

Napisano (edytowane)

Broń modelujesz tak samo jak samochód, to jest ten sam polymodeling, a czy zaczniesz od boxa, czy od plane to zależy od ciebie, tzn. rób jak Ci wygodniej, walec tez jest dobry.

Nie rozumiem co masz na myśli pytając o opłacalność i bezpieczeństwo siatki.

Najważniejsze to dobre referencje i uprzednie studiowanie danej broni.

Musisz się o niej sporo dowiedzieć, obejrzeć wiele zdjęć, zapewniam cię, że jest wiele rzeczy o których możesz zapomnieć podczas modelowania.

Wycięcia, wypustki, itp.

Przygotuj sobie solidną bazę z ujęciami z każdej ze stron, oraz detalem.

Wtedy podczas modelowania będzie Ci łatwiej.

Edytowane przez 2013
Napisano

Dzięki. Właśnie tego chciałem się dowiedzieć.

Jeszcze jedno pytanie - macie jakąś fajną stronę z różnymi ujęciami broni? Na starym kompie miałem w zakładkach taką, gdzie były fotki rozkręconych spluw, sfotografowane poszczególne części, magazynki, naboje, wszystko. Szukałem tego w googlach, ale nie mogłem dorwać.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności