Napisano 7 Listopad 201410 l Siemka, Sorry, mam pytanie, ktory dla niektorych pewnie jest czyms oczywistym, ale ja nie kapuje :P Do tej pory robilem modele w Zbrushu nie martwiac sie o ilosc polygonow, ale ostatnio zaczalem rzucac okiem na rozne wyzwania, ktore pojawiaja sie na necie np. Riot Games, BlizzCon itp. Kazdy z nich wymaga zrobienia postaci, gdzie siatka ma kilkanascie tysiecy polygonow np. What to deliver Beauty shot of the high poly sculpt (high resolution) at angles that will best show the quality of your asset Beauty shot of the low poly model (high resolution) at angles that will best show the quality of your asset A construction shot (high resolution) which should include the following: Wireframe of the low poly model w/ polycounts Texture Sheet showing a good demonstration of economical UV space Any reference and/or sketches that illustrate your thought proce Gdyby ktos mogl mi powiedziec o co chodzi w tych pogrubionych to bylbym wdzieczny :) Albo tak jak tutaj, model, ktory posiada super detal, a jest stworzony z kilkutysiecy polygonow, nie 10mln :P Ewentualnie ten demo reel , modele wygladaja swietnie, a maja po 65tys poly. Bylby ktos tak mily i wytlumaczyl mi jak sie to robi, jaki jest proces ? Wiem, ze na pewno znalazlbym takie informacje w sieci, ale zajelo by to troche, a ktos na pewno mi to wyjasni w jednym poscie o wiele szybciej :) Z gory dzieki
Napisano 7 Listopad 201410 l Wpisz w google retopology, a później normalmap. BTW chyba jednak będzie szybciej jak poszukasz w necie, zamiast czekać, aż ktoś Ci opisze wszystko w jednym poście.
Napisano 7 Listopad 201410 l Wireframe of the low poly model w/ polycounts Texture Sheet showing a good demonstration of economical UV space Wireframe/Siatka modelu low poly. z liczbą polycount/trójkątów.. vertexów itp Tekstura pokazująca jak zagospodorowałeś miejsce, ekonomiczną uv'ką. czyli pokazanie tekstury z UV'ką. Beauty shot of the low poly model (high resolution) at angles that will best show the quality of your asset Finalny render low poly, w wysokiej rozdzielczości z najlepszej perspektywy która pokaże jakość twojej pracy.