Napisano 25 Wrzesień 200420 l Witam. mam problem, bo nie wiem jak w brazilu zrobic rozmazane odbicie (reflact), chodzi o to ze im jest obiekt dalej, tym bardziej jest rozmazane jego odbicie. nie wiem nawet jak to sie nazywa, dlatego zakladam nowy post a nie szukam na forum. bardzo prosze o pomoc! pozdrawiam
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Autor a jak sie ustawia kolor materialu w Brazil Chrome? nie bardzo wiem a mi to potrzebne... bo chyba nie chodzi o pole FILTER bo im robie ciemniejsze tym mniej material odbija pozdrawiam
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Autor no okej ale jak chce miec czarny kolor to ftedy reflect spada do 0 i material nic nie odbija :(
Napisano 25 Wrzesień 200420 l To wez Brazil Advanced Cs dajesz czarny a reflect jakis szary w zaleznosci jak mocne chcesz uzyskac odbicie...a w Advanced Reflection zaznaczasz Glossy jesli chcesz rozmazac odbicie... Mozesz jeszcze wrzucic w slot reflect mape falloff to odbicie bedzie zanikalo wraz z odlegloscia
Napisano 25 Wrzesień 200420 l Autor dziekoowka... wszyscy jestescie wielcy! rozwiazujecie wszystkie moje problemy ;) pozdrawiam
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Autor moze mi ktos jeszcze powiedziec za co jest odpowiedzialne 'focus map' w glossie? aha, i nie wiem czy dobrze robie, ale im wieksza jest liczba w glossiness, tym mniej rozmazuje, tak? pozdrawiam
Napisano 26 Wrzesień 200420 l Autor jakby ktos moogl wogoole opisac glossy co do czego i gdzie zeby ladnie :)
Napisano 26 Wrzesień 200420 l http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=110278&postcount=4 L00knij na to... i korzystaj troche z wyszukiwarki!!
Napisano 26 Wrzesień 200420 l hmmm to moze ja sie o cos zapytam bez tworzenia nowego watku...jezeli ktos widzial np spod aluminiowego garczka wie o co mi chodzi...ze wzgledu na to ze alu szlifowane jest w tym przypadku po okregu powstaja na nim bardzo charakterystyczne odbicia i refleksy swietlne rozchdzace sie od srodka. Jak cos takiego zrobic w brazilu ?