Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

mam problem, bo nie wiem jak w brazilu zrobic rozmazane odbicie (reflact), chodzi o to ze im jest obiekt dalej, tym bardziej jest rozmazane jego odbicie. nie wiem nawet jak to sie nazywa, dlatego zakladam nowy post a nie szukam na forum.

bardzo prosze o pomoc!

pozdrawiam

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

glossy.. w chromie masz takie :)

Napisano
  • Autor

a jak sie ustawia kolor materialu w Brazil Chrome? nie bardzo wiem a mi to potrzebne... bo chyba nie chodzi o pole FILTER bo im robie ciemniejsze tym mniej material odbija

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

no okej ale jak chce miec czarny kolor to ftedy reflect spada do 0 i material nic nie odbija :(

Napisano

To wez Brazil Advanced Cs dajesz czarny a reflect jakis szary w zaleznosci jak mocne chcesz uzyskac odbicie...a w Advanced Reflection zaznaczasz Glossy jesli chcesz rozmazac odbicie...

Mozesz jeszcze wrzucic w slot reflect mape falloff to odbicie bedzie zanikalo wraz z odlegloscia

Napisano
  • Autor

dziekoowka... wszyscy jestescie wielcy! rozwiazujecie wszystkie moje problemy ;)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

moze mi ktos jeszcze powiedziec za co jest odpowiedzialne 'focus map' w glossie? aha, i nie wiem czy dobrze robie, ale im wieksza jest liczba w glossiness, tym mniej rozmazuje, tak?

pozdrawiam

Napisano

hmmm to moze ja sie o cos zapytam bez tworzenia nowego watku...jezeli ktos widzial np spod aluminiowego garczka wie o co mi chodzi...ze wzgledu na to ze alu szlifowane jest w tym przypadku po okregu powstaja na nim bardzo charakterystyczne odbicia i refleksy swietlne rozchdzace sie od srodka. Jak cos takiego zrobic w brazilu ?