Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam.

mam problem, bo nie wiem jak w brazilu zrobic rozmazane odbicie (reflact), chodzi o to ze im jest obiekt dalej, tym bardziej jest rozmazane jego odbicie. nie wiem nawet jak to sie nazywa, dlatego zakladam nowy post a nie szukam na forum.

bardzo prosze o pomoc!

pozdrawiam

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

glossy.. w chromie masz takie :)

Napisano
  • Autor

a jak sie ustawia kolor materialu w Brazil Chrome? nie bardzo wiem a mi to potrzebne... bo chyba nie chodzi o pole FILTER bo im robie ciemniejsze tym mniej material odbija

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

no okej ale jak chce miec czarny kolor to ftedy reflect spada do 0 i material nic nie odbija :(

Napisano

To wez Brazil Advanced Cs dajesz czarny a reflect jakis szary w zaleznosci jak mocne chcesz uzyskac odbicie...a w Advanced Reflection zaznaczasz Glossy jesli chcesz rozmazac odbicie...

Mozesz jeszcze wrzucic w slot reflect mape falloff to odbicie bedzie zanikalo wraz z odlegloscia

Napisano
  • Autor

dziekoowka... wszyscy jestescie wielcy! rozwiazujecie wszystkie moje problemy ;)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

moze mi ktos jeszcze powiedziec za co jest odpowiedzialne 'focus map' w glossie? aha, i nie wiem czy dobrze robie, ale im wieksza jest liczba w glossiness, tym mniej rozmazuje, tak?

pozdrawiam

Napisano

hmmm to moze ja sie o cos zapytam bez tworzenia nowego watku...jezeli ktos widzial np spod aluminiowego garczka wie o co mi chodzi...ze wzgledu na to ze alu szlifowane jest w tym przypadku po okregu powstaja na nim bardzo charakterystyczne odbicia i refleksy swietlne rozchdzace sie od srodka. Jak cos takiego zrobic w brazilu ?