SCORPI Napisano 22 Marzec 2003 Napisano 22 Marzec 2003 A ja tu chciałem wciągnąć tematem związanym z efektami Bokeh\'ena [jupi] Jak ktoś ma jakieś ciekawe renderery w brazilu z tym o to efektem to smiało załanczać :)
SCORPI Napisano 22 Marzec 2003 Autor Napisano 22 Marzec 2003 A to już rednerer w VIEWEPORCiE :o max 4
comix Napisano 22 Marzec 2003 Napisano 22 Marzec 2003 yoł widzę że wkońcu o tym napisałeś :D jak zrobiłeś tą pierwszą prackę?! :D co robileś... napisz jakiego tutka albo coś... :D przyda się innym [mnie] pozdroo
SCORPI Napisano 22 Marzec 2003 Autor Napisano 22 Marzec 2003 ALe co tu pisać :) przecież wystarczy dać odpowiednio Focla Dist i po robocie :) jedna zmienna :) a co do typu rozmazywania znaczy sterowanie Basicem przy \"ruchu kamerze\" to jest to w zakładce \"Bokeh\"... chodzi o to że żeby zasymulować DOFa to się kamere porusza według okręgu... i domyślnie najbardziej zaakcętowane są krawędzie tego \"okręgu, ale można dać invert, ale to glupio wychodzi ale można też exponent czyli na muj rozum zmieniejszanie lub zwiększanie zaakcętowania krawędzi.... A opcja F-stop powoduje zmniejszanie okręgu... im więcej tym okrąg jest mniejszy... ale to wszysto względem Folcal Distanse
SCORPI Napisano 22 Marzec 2003 Autor Napisano 22 Marzec 2003 A to z invertem, czyli środek okręgu jest bardziej zaakcętowany niż krawędzie [Edited on 22-3-2003 by SCORPI]
Gość User190 Napisano 23 Marzec 2003 Napisano 23 Marzec 2003 Niom, fajne efekty można zrobić używając kaustyki i fotonów!!!
fotoas Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 w Aftereffeck\'cie takie rzeczy sie fajnie robi, a co wazne_ szybciej !! gdzies na galerii spluterfisza bylo takich wiecej.. pozdro fotoas
Rekomendowane odpowiedzi