cefars Napisano 27 Listopad 2014 Napisano 27 Listopad 2014 Witam; podczas renderingu prostej animacji (animate-turntable), za pośrednictwem polecenia render-batch render udało mi się wyrenderować prostą animację. Problem jednak polega na tym, że za drugim razem kiedy chciałem to zrobić- w script editor wyskoczył mi taki komunikat: // Error: Socket error creating command port HP:7835 (10048). Co mam z tym zrobić, żeby przywrócić rendering?
Sebazx6r Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 Pokaz settings. zakladke common. Jeszcze sprawdz czy działa na czystych scenach. Jak nie usun preferencje z dokuments/users/ maya cos w tym stylu.
cefars Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Napisano 2 Grudzień 2014 thx; jednak już rozwiązałem problem- wystarczyło wyłączyć dostęp do internetu podczas renderingu ;)
praetorian Napisano 2 Grudzień 2014 Napisano 2 Grudzień 2014 Ja prorokuję tak (nie mogę teraz sprawdzić): Komunikat wskazuje na jedną z 2 możliwości: - miałeś już odpalony jeden batchRender w tle i próbowałeś odpalić drugi równolegle - miałeś 2 instancje mayi uruchomione jednocześnie Maya uruchamia rendering animacji jako osobny proces i komunikuje się z nim poprzez port. Kiedy uruchomiony jest drugi proces (maya lub mayabatch) nie ma on dostępu do już zajętego portu - stąd komunikat. Proponuję zajrzeć do monitora procesów w czasie renderu...
Rekomendowane odpowiedzi