Napisano 6 Grudzień 201410 l Witam. Szukałem po sklepach ostatnio przejściówki Display Port do HDMI, jednak nie miałem wiele szczęścia. Za to na allegro znalazłem sporo ofert, chociażby coś takiego: http://allegro.pl/adapter-display-port-displayport-dp-do-hdmi-24h-fv-i4794958329.html Mam jednak parę wątpliwości. Czy tego typu tanie urządzonko da sobie radę ? Czy obraz przez tą przejściówkę nie będzie gorszy/brzydszy nie będzie jakichś dziwnych opóźnień bądź innych problemów ? Co o tym myślicie ? Pozdrawiam.
Napisano 6 Grudzień 201410 l Autor Brakuje mi wyjścia w karcie graficznej. Czyżby coś takiego było jednak złym rozwiązaniem ? Mam wolny tylko Display Port a potrzebuję mieć HDMI lub DVI :/
Napisano 6 Grudzień 201410 l Przejściówka obsługuje do 1080p, jak wystarczy to można brać. Będzie raczej działać, a jakby obraz był kiepski to masz 10 dni na zwrot. edit: a nie lepiej kupić od razu kabel z przejściówką ? http://www.komputronik.pl/product/134762/Akcesoria/Kable_i_adaptery/Kabel_DisplayPort_HDMI_3m_Delock.html do tego gizma z Allegro musiałbyś chyba jeszcze kabel DP dokupić Edytowane 6 Grudzień 201410 l przez Marcolini
Napisano 6 Grudzień 201410 l Autor Ale to co mi podlinkowałeś to jest kabel męski Display Port i męski HDMI. A ja potrzebuję to rozegrać tak, że wtykam męski Display Port do karty graficznej i mam żeńskie wejście na męski HDMI od monitora.
Napisano 6 Grudzień 201410 l Nie powinno być problemu. Rozumiem, że potrzebujesz zamiennika nie oryginalnej przejsciowki Apple? Mam wlasnie cos podobnego, dziala bez zarzutu. Jedyny problem jaki mozesz miec to problem z audio. OS X moze nie obsluzyc poprawnie glosu. Poczatkowo myslalem, ze przejsciowka ze wzgledu na to, ze jest tansza obsluguje tylko obraz, ale np. w ostatniej wersji VLC - jest mozliwosc wyboru audio i jakos to obeszli. Natomiast nie mam na podobnej (podobnej, kupionej 2 lata temu) glosu np. jesli masz podlaczony hdmi pod TV glosu w przegladarce (chociaz da sie to tez jakimis toolami obejsc). Natomiast co do obrazu nigdy nie mialem zastrzezen.
Napisano 6 Grudzień 201410 l Autor Nie potrzebuję tego do Apple, ale miałem dokładnie te same obawy. Dzięki za pomoc :) Pozdrawiam.
Napisano 6 Grudzień 201410 l Ale to co mi podlinkowałeś to jest kabel męski Display Port i męski HDMI. A ja potrzebuję to rozegrać tak, że wtykam męski Display Port do karty graficznej i mam żeńskie wejście na męski HDMI od monitora. Ale nie lepiej wetknąć DP do karty i HDMI do monitora ? Chyba nie masz w monitorze wtyczki HDMI tylko gniazdo ?
Napisano 6 Grudzień 201410 l Autor Monitor (żeński) > Kabel HDMI (męski) - z wyjściem (męskim) > Wejście HDMI (żeńskie) od przejściówki - z wyjściem (męskim) Display Port > Karta graficzna (żeńskie) Tak wygląda "ścieżka" ^^
Napisano 6 Grudzień 201410 l Autor Teraz to już nie rozumiem, o co pytasz ? Potrzebuję przejściówki bo inaczej nie podłączę monitora pod kartę graficzną gdyż brak mi wyjść. Gdzie ja kombinuję ? xd
Napisano 6 Grudzień 201410 l A ja dałem link do kabla który jest taką przejściówką ! :P Nie potrzebujesz już wtedy tego ustrojstwa z Allegro :) Po jednej masz DP i tą stroną wkładasz do karty, po drugiej HDMI i to wtykasz do monitora. Wszystko jasne ? :)
Napisano 6 Grudzień 201410 l Autor O rany, mój mózg coś dzisiaj nie pracuje za dobrze xD Dzięki, to w takim razie chyba faktycznie zdecydowałbym się na to co podrzuciłeś bo wygląda pewniej od tego co ja znalazłem. Dzięki :D