patq2012 Napisano 7 Grudzień 2014 Napisano 7 Grudzień 2014 Witam,jak w nazwie tematu.Opiszę wszystko po koleji. Przy właczeniu komputera,1 na około 15 razy,monitor daje komunikat ,,No signal''.Uwaga!Nic nie robiąc,daje jedynie restart,i obraz już jest wykrywany. Na samym początku,mam albo freez'a systemu,jak tylko ładyje sę pierwszy obraz,określający producenta płyty głównej. Przy ponownym uruchomieniu,(nie restercie,choć również działa,ale bardzo rzadko)idzie dalej(też nie zawsze),ale są przebrzydłe artefakty. Działam na integrze,artefaktów nigdy nie było na moim gtx 280,aczkolwiek freez'y systemu,były,ale nigdy artefakty. Mam starą płytę główna,podobną do obecnej,ta sama,tylko inna wersja.Na niej również są artefakty,a więc teza zniszczonej integry odpada. Co do ramu,właśnie integra korzysta z ramu,a wiadomo że pamięci są w stanie generować artefakty.No bo,na gtx nigdy ich nie było. Myslałem że to dysk,zmieniłem go,odpiołem stary,ale to samo,nowiuśki dusk,ma 2 dni,a więc dysk również nie.Bios,przełożyłem ze sterszej wersji płyty głównej,ale to również nie pomogło. Wracając do ramu,dałem test za pomocą windowsa(jak jest coś źle,z systemem,na początku jest opcja,uruchom nażędzia do naprawy systemu,albo urychom normalnie.Dałem zalecane,i zaawansowane.i tam jest diagnostyka pamięci systemu windows,lub jakos podobnie) Nic nie wykryło,pisało ze wyniki będą po ponownym uruchomieniu,ale nic nie było,bo wsześniej system się jeszcze raz zepsuł,i musiałem ponownie dać zalecana opcję. Wracając do opcji przywracania systemu,mówię o tym,ponieważ za każdym razem gdy przywracałem system na starym dysku,przywracało mi określoną sesję w Waterfox'ie 26.0,i niszczyło google chroma,i GG.Raz nawet przeniosło połowę Waterfox'a do podfolderu w którym się znajdowały inne pliki,lub który wogóle nie istniał,nie pamiętam nazwy tego folderu,jakaś została utworzona,i połowa programu tam trafiła.Moje projekty z c++,również zostały przeniesione na poprzednia lokalizację,ponieważ dzień wcześniej przenosiłem je do innego folderu,jednakże równeż tylk cześć,właściwie tylko foldery ,,Bin'' zostały na pierwotnym miejscu. Ale to z tą przeglądarkoą to dziwne,ponieważ minoł około miesiąc od jej installacji,dziwne że mogło to zostać w pamięci.I nie pakowałem tam nic do żadnego podfolderu,więc to równiez jest niewyjasnione. Na kilkanaście takich przypadków,około 2 razy przeniosło mi go..Za każdym razem,również dawało datę na rok 2000-styczeń-dzień odpowiadajacy obecnemu-godzinę odpowiadającą obecnej,jednakże o 1h doprzodu i około 10 min.Myślełem że to bios padł,ale równiez nie to. Otrzymałem taki komunikat,podczas gdy przywracanie systemu nie dało rady naprawić problem(Nawet gdy nie dawało rady,co 5 raz,i tak system działał po ponownym uruchomieniu. Oto błędy: Podpis problemu: Nazwa zdarzenia problemu: StartupRepairOffline Podpis problemu: 01: 6.1.7600.16385 Podpis problemu: 02: 6.1.7600.16385 Podpis problemu: 03: unknown Podpis problemu: 04: 5336236 Podpis problemu: 05: AutoFailover Podpis problemu: 06: 1 Podpis problemu: 07: BadDriver Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 ,,BadDriver'' mysle sobie,sterowniki,zainstallowałem sterowniki z płytki od płyty głównej,do integry,i do płyty głownej również. Dwa razy dałem restarta,raz zgasiłem i włączyłem,mówię działa.A jednak nie,mysle miałem szczęście,ale to nic nie pomogło. Dodam iż ta druga starsza płyta główna,jest przepalona,i nie działaja na niej karty pod pci-express,jednakże druga,nowsza,nie ma nic przepalonego,i to samo,nawet gorzej. Kumpel mówił,że może jakieś ,,shity'' siedzą w romie,ale przecież nie używana płuta główna(ta starsza)od pół roku,i to samo?Więc to nie to.Biosy,również,ten od starszej płyty głównej,był wadliwy,ale ogólnie działa,i to samo co na tym nowszym. Nigdy system się nie wiesza,jak juz wbiję do windowsa,nie ma żadnych artefaktów wówczas,nigdy,przez 15h chodzi,i nic.Tylko jak startuje. Na nowszym dysku,jak się przywraca system,to cofa jedynie datę,i czasami nie ma ikonek na pasku startu(system instalowany 3 dni temu,wogóle nie używany,zainstalowałem tylko kilka programów do kompresji,i zrobiłem kopię danych,pnad 340GB.) Przede wszystkim zalezy mi na zidentyfikowaniu podzespołu do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi