Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witajcie,

z jednej strony nie jest to odpowiedni dział a z drugiej chyba najodpowiedniejszy.

Poniżej przedstawiam swój 1 projekt w 3ds + v-ray i 1 render na wysokich ustawianiach - czyli coś z sensem a nie jak najwięcej elementów dla samej nauki.

Jak widać wynik bardzo średnio na jeża. Jest to jednak WIP więc mam nadzieję pojawić się z fajniejszą jakością.

P.S. ktoś wie jak zmienić to walące po oczach v-ray sky? HSV exponensial włączone ale bez efektu..

35a259v.jpg

Edytowane przez Dziuba
  • Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Na dzień dobry popraw położenie kamery zasadniczo do wnętrza wysokość usytuowania to jest około 155-165 cm, warto po manewrowaniu targetem kamery wcisnąć guzik guess vert aby wyrównać zbiegi w kamerze, kolejna sprawa to parametr clipping w kamerze dzięki niemu nie musisz kombinować z fov, kamery można wystawić kamerę za pomieszczenie i ustalić płaszczyzny: początku widzenia kamery i zakresu widzenia skutkiem czego nie będzie deformacji optycznych. Popraw mapowanie blatu drewnianego na wysapie słoje mają się układać po długości a nie szerokości :)W materiałach nie masz bumpa np powinien być w drewnie, tynku. Źle dobrany filtr aa lub brak sub pixel mappingu mocne ząbkowanie krawędzi refleksów. Wrzuć parametry color mappingu, światła i kamery bez nich trudno będzie wyłapać co robisz nie tak w ustawianiu światła

Napisano

Hej, dzięki za szybką odpowiedź :)

W załącznikach ustawienia color mapping oraz kamery. Słońce mam tylko powiększone do 3.0, więcej nie ruszałem.

Bump w gruncie rzeczy jest i w tynku i w drewnie postaram się nim popracować.

Napisano

W kamerze zmień whithe balance na neutal , f-number daj na 8 iso na 100 natomiast zjeżdżaj w dół parametrem shuter speed, w color mappingu zmieniłbym na reinharda i schodził w dół z parametrem burn value

Napisano

Zastosowałem zmiany, które sugerowałeś. Z jednym wyjątkiem - po ustawieniach kamery całkiem nieźle wyszło na filtrze HSV.

W załączniku podgląd.