Jerzman Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Witajcie nadal jest problem z ziarnem. Troche to poprawilem ale dalej jest. Rano przed wyjsciem z pracy zmienilem interpolation samples z 15 na 30 jak przyjde z pracy to zobacze wyniki, ale wydaje mi sie ze to nie to. Co by tu jeszcze zmienic by ziarno zginelo ? Tu sa moje ustawienia: 1. ftp://ftp.bws.poznan.pl/Nowe%20ust%201.jpg 2. ftp://ftp.bws.poznan.pl/Nowe%20ust%201,1.jpg 3. ftp://ftp.bws.poznan.pl/sypa%20nowka%202.jpg Pozdrawiam Lukasz
martez Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 jeśli nic nie wykombinujesz, jeśli chcesz możesz mi wysłac uproszczoną wersję tej scenki, czyli bez zbędnych pierdółek z obecnymi ustawieniami...mógłbym spróbować podłubać; [email protected]
MF Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 Dla swiatla vraya, zwiększ subdivision, powinno pomoc...
martez Napisano 28 Wrzesień 2004 Napisano 28 Wrzesień 2004 też mi wygląda to na sprawe vray light...nie wiem czy próbowałeś tego, zdaje sie już to pisałem, sprawdź czy masz zaznaczoną opcję w światłach vray'a "store with irradiance map".
Jerzman Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Napisano 30 Wrzesień 2004 No nie mam zaznaczonej opcji w swiatlach Store ..... . Pendzel mi powiedzial ze mam tego nie uzywac :) Wiec nie uzywalem. Chetnie zobzacze wasze ustawienia. Wiec przesle ten plik :) Na pewno sie czego naucze :) POzdrawiam Lukasz
MF Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 A probowales zwiekszyc dla vrayligtha subivison ? Chyba ze uzywasz go jako skylight portal... Pozdro
Jerzman Napisano 1 Październik 2004 Autor Napisano 1 Październik 2004 Dzieki juz mam rozwiazanie. Po pierwsze troche ze swiatla mialem umiejscowione. Po drugie ustawienia renderu. Pomogl mi kolega Myqel Potem zamieszcze jego ustawienia Pozdrawiam Lukasz
MF Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 No to czekamy na renderek i ustawienia :)...
Jerzman Napisano 4 Październik 2004 Autor Napisano 4 Październik 2004 To sa rendery ftp://bws.poznan.pl/kUCHNIA%20%20DOBRA%203.jpg ftp://bws.poznan.pl/kUCHNIA%20%20DOBRA%201.jpg Ustawienia jutro Pozdrawiam Lukasz
Kuciel Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 miales zle ustawienia QMC o ile sie nie myle irradiance wiecej sampli powinno byc, oswietlenie fotonami (secondary bounce), po co ci skylight (wogole niepotrzebny do tej sceny), ale skoro juz sobie poradziles to co ja sie bede rozpisywal :)
marunioms Napisano 12 Październik 2004 Napisano 12 Październik 2004 Ja bym bardzo prosil o ustawienia, bo mam ten sam problem...
Irvine Napisano 12 Wrzesień 2013 Napisano 12 Wrzesień 2013 (edytowane) Podbijam do tematu bo również mam kiszkę z tą ziarnistością. [ATTACH=CONFIG]91614[/ATTACH] Edytowane 12 Wrzesień 2013 przez Irvine
Rekomendowane odpowiedzi