Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

mam problem z przetransponowaniem modelu z archicada do 3d maxa, ponieważ cała bryła pokrywa mi się dziwną białą mgiełką, która jest widoczna na renderingu. Czy miał ktoś może podobny problem? Za pierwszym razem jak to przenosiłam wszystko było ok, ale potem za każdym razem ta mgiełka...

Bardzo proszę o pomoc

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Renderowałam w maxie, ale to pokazuje się cały czas, jak modeluję też , tylko wyrenderowałam to, bo nie było za dobrze tego widać na bryle roboczej... Dzięki za odpowiedź ;) zaraz sprawdzę czy coś to pomoże :)

Napisano

Chodziło mi jakiego silnika renderującego używasz mental ray , vray czy może scanline ? jeśli to jest także w wyświetlaniu to może masz włączone tryb wyświetlania realistic, dobrze w takim przypadku jest przełączyć na shaded, max wyświetla rodzaj pokazywanego obrazu w lewym górnym rogu konkretnego widoku tam tez to możesz zmienić

Napisano

a zamieniłeś wszystkie materiały na Vrayowskie? bo jak zostały standard to jest wtedy tak mdło, mało tego zamienić*wszystko na poly tez trzeba zrobic.

Napisano
a zamieniłeś wszystkie materiały na Vrayowskie? bo jak zostały standard to jest wtedy tak mdło, mało tego zamienić*wszystko na poly tez trzeba zrobic.
a jakiej to racji należy zmieniać na poly geometrie ?