Napisano 17 Marzec 201510 l Witam. Odkupiłem pełną wersję 3DS maxa 2011 od poprzedniego właściciela który miał firmę zakupił produkt i go nigdy nie używał. Firmę zamknął. Program jest nowy i nie był nigdy instalowany. Posiadam tylko umowę kupna sprzedaży tego programu, czy to wystarczy? Max jest w oryginalnym pudełku, wszystkie klucze serial i preoduct key jest, także part no. Na pudełku z przodu jest oznaczenie 3ds Max 2011 NLM. Co oznacza NLM? Mam obecnie zainstalowanego MAX 2015 3 dni i się skończył, czy pliki MAX z 2015 odczytam na tej 2011?
Napisano 17 Marzec 201510 l Myślę, że najwięcej pomoże Autodesk. Jeśli chodzi o polskie strony to: http://www.pccpolska.pl/czym-sie-roznia-licencje-slm-od-nlm/ tutaj są różnice świetnie wypisane. Pliki są kompatybilne w dół 2015 przeczyta 2011, ale nie na odwrót. Jak w każdym innym programie.
Napisano 17 Marzec 201510 l Autor Czyli moja wersja jest na wiele stanowisk, nie wiem na ile nawet. Chyba kontakt z Autodeskiem jest tu wymagany.
Napisano 19 Marzec 201510 l Autor Skontaktowałem się z Autodeskiem. Miła Pani powiedziała mi że mogę zainstalować tą wersję bez problemu. Należy wykonać tylko Autodesk Licence Transfer. Dokument - 4 strony A4, wypełnić dane poprzedniego właściciela, nowego, oraz podpisy i odesłać pocztą do Autodesku. Taki transfer kosztuje 150 zł + VAT.
Napisano 4 Sierpień 20159 l Autor Trochę to trwało, licencja jest już przepisana na mnie i program działa. Dodatkowo poprzedni właściciel zrobił upgrade do wersji 2012 co było dla mnie miłym zaskoczeniem. Teraz muszę postarać się o dobry renderer.