Napisano 28 Marzec 201510 l Hej, 聽 Max slynie z tego ze podglad w viewporcie proceduralnych textur to kompletna masakra. Nie raz czeka sie na reakcje viewportu po kilkanascie sekund. Przynajmniej ja tak mialem na kazym sprzecie na ktorym pracowalem. 聽 Ale zdarzylo mi sie widziec filmiki jak ktos pracuje i reakcja viewportu na zmiane texturek byla wlasciwie realtime. 聽 Wiec mysle sobie ze moze da sie to jakos ustawic? Moze chodzi o karte graficzna? A moze to kwestia wersji maxa, ze kiedys to smigalo, a teraz wszystko zamula?
Napisano 30 Marzec 201510 l Autor Generalnie to nie jest skomplikowane i mozna to zrobic w dwie minuty. Sferka, narzucasz material, w diffuse composite (zeby dodatkowo obciazyc) i w obu slotach jakas proceduralna texturke, np cellular (chips, fractal, iteracje na 8). I u mnie juz na jakakolwiek reakcje w zmianie texturki czekam kilka dobrych sekund. A zeby to potem zanimowac i zrobic playblasta, to jakis hardkor. 聽 No ale niech bedzie, tutaj scenka: https://dl.dropboxusercontent.com/u/22676624/procedural.max
Napisano 31 Marzec 201510 l Hej. W艂a艣nie sprawdza艂em bez composite i by艂o ok;). Na twoim materiale masakra, tak samo beznadziejnie wolno i w maxie 2013 i 2015. Po prze艂膮czeniu z nitrous na stary direct 3d lepiej ale podgl膮d si臋 robi skopany.Starszego niestety nie mam. Spr贸buj napisa膰 na forum Area, ciekawe co odpisz膮 geniusze z autodeska;) 聽 Edit: W menu w viewporcie, display performance zjed藕 procedural baked maps na 128 albo jeszcze ni偶ej jak b臋dzie trzeba i 艣miga:). Wygl膮da troche gorzej ale da si臋 pracowa膰. Edytowane 31 Marzec 201510 l przez diabelt
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto