Mirkowaty Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Witam wszystkich !! Na formum jestem od niedawna i wypadało by coś w końcu pokazać ze swojego dorobku. Zamieszczona wizualizaca pochodzi z czasów gdy praca jeszcze nie zajmowała mi całego dnia :(. Mam nadzieję że formu mnie zmobilizuje i usiądę w końcu do czegoś innego niż tylko wizualizacje domów. Pracka wykonana w max-ie 4 na PIII 800 i 256MB ramu, żeby wszystko poskładać musiałem renderować kolejne obiekty osobno, reszta to zabawa w Photoshopie :)
Nimrod Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Bardzo podoboba mi się pomysł, mimo, że już gdzieś niedawno widziałem coś podobnego. Wykonanie też jest niezłe, balony bardzo mi się podobają, część skalna wraz z domkiem jest już trochę gorsza, wydaje mi się mało realistyczna. Wydaje mi się też że kompozycja pracy nie jest najlepsza. Ogólne wrażenie psuje też trochę ten podpis...
Mateusz Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 wsystko jak wyżej... + ramka jest zła, pamietaj ze podpis jest czescia pracy... zły temat wątku, poczytaj regulamin...
masater Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Zastanawia mnie czemu ludzie nie czytają regulaminu tak btw to fajne są te balony naprawde mi się podobają zato skała już mniej :)
Salvator Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 klimacik... bardzo ładna rzecz... tylko ta trawka i domek... takie kiczowate troszkę ;]
mCh Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 - 1. Temat wątku. 2. Tekstury 3. Oświetlenie 4. Tło. 5. Typo. + 1. Pomysł 2. Przedstawienie tematu.
Mirkowaty Napisano 4 Październik 2004 Autor Napisano 4 Październik 2004 Dzięki za krytykę, widzę że odrazu podpadłem wymyślając bzdurny temat :)) na szczęście już sobie doczytałem regulamin :P. Chyba pora zamknąć wątek i wystawić coś nowego :)) Mam nadzieję zę następną pracką nie dam dużo możliwości do krytyki. Tak nawiasem (mówiąć) to wystawiona pracka zajeła pierwsze miejsce na konkursie grafiki w Rzeszowi :) w roku 2003, ale nie chciałem się na zapas chwalić i widzę że dobrze zrobiłem. Pozdrowienia Mirek
rly Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 Po pierwsze wyglada to tak jakbys poskladal to z gotowych elementow a nie modelowal scene od poczatku temat odtworczy ale to nie wada zawsze sie trzeba ispirowac dobrymi pracami. Jakos polubile materialy z blurem 0.1 i mi teraz sie wszystko rozmyte wydaje rzuc jakies displacemment na te skaly i z ien ten domek zeby bardziej siedzial w klimacie. Ogollnie to utrzymal bym to w stylu secesyjnym.
valah Napisano 12 Październik 2004 Napisano 12 Październik 2004 ach, pan Lebbeus Woods bylby szczesliwy :)
Pierzak Napisano 12 Październik 2004 Napisano 12 Październik 2004 rly: A może wizją autora jest taki nowoczesny domek, a nie chata z desek. Zawsze mnie to na forum zastanawia. dlaczego większość chce zmieniać idee autora. To jego koncepcja i jego praca. Może tam nawet drapacz chmur postawić.
Rekomendowane odpowiedzi