Samot-nick Napisano 22 Kwiecień 2015 Napisano 22 Kwiecień 2015 witam tak na szybko: Jaki sklep internetowy wybrać. Widze że dużo jest ostatnio o Morele.net naprawde są tacy dobrzy i tani?? Czy moze jakis inny?
arev Napisano 23 Kwiecień 2015 Napisano 23 Kwiecień 2015 Są tani i dobrzy, pod warunkiem że nie zamawiasz niczego nietypowego. Moje zamówienia na typowe podzespoły i sprzęt realizowali zawsze bardzo przyzwoicie, ale gdy zamówiłem obudowę Xigmatek Nebula to dali ciała tak epicko, że przestałem tam kupować.
skalpel3d Napisano 23 Kwiecień 2015 Napisano 23 Kwiecień 2015 Warto sprawdzić jakie mają układy z serwisami renomowanych firm np produktu asusa zakupione przez morel jak ci nawalą to możesz nawet przeszło miesiąc czekać na wymianę, w przypadku kiedy asus inna firma jak np komputronik wymiana trwa góra do 10 dni http://www.komputronik.pl/?&gclid=CIGQ14j6jMUCFWH3wgodebcAsw&gclsrc=aw.ds http://www.x-kom.pl
1pudel Napisano 25 Kwiecień 2015 Napisano 25 Kwiecień 2015 ja preferuje stacjonarne sklepy (nie mieszkam w dużym mieście) przy zakupach biorę ceny z neta i luqam na ile zejdą, oczywiście nie zawsze są to ceny internetowe. Wole zapłacić więcej i przy gwarancji martwić się jedynie o podrzucenie sprzętu do sklepu, bez czekania wysyłek kurierów i całej reszty. Kilka razy naciąłem się na Januszów biznesu z drugiego końca Polski i wiem że to bardziej kwestia doświadczenia-kilku wpadek niż ogólnego poziomu, jednak bardziej cenie sobie spokój :)
skalpel3d Napisano 26 Kwiecień 2015 Napisano 26 Kwiecień 2015 W przypadku komputronika masz bardzo mocno rozwinięta siec sklepów stacjonarnych :), warto pamiętać tylko aby nie robi zamówień np w stacjonarnym sklepie bo przez internet masz taniej na każdym podzespole, natomiast warto robić odbiór w konkretnym salonie zero problemów z dostawą. Firma typu komputery lokalna nie zejdzie nigdy z ceny poniżej pułapu jaki im narzuca hurtownia sprzętu komputerowego :)
Rekomendowane odpowiedzi