Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dzień dobry,

Podpowiedzcie mi jak się zachować. Stoję przed decyzją gdzie zakupić parę rzeczy. Mam do wydania 30 k na soft i... no cóż, jestem drobiazgowy i lubię dobrą obsługę Klienta. Nie chodzi mi o to, że chcę być noszony na rękach, jednocześnie super, gdyby osoba pomagająca mi w zakupach myślała o czymś więcej niż tylko jak opchnąć mi "towar". Kontaktowałem się z dwiema firmami w PL i cóż... wszystko pięknie (choć czas oczekiwania na odpowiedź jest dość zniechęcający), jednak na dniach zdecydowałem się napisać też do losowo znalezionej firmy w Niemczech, i nie dość, że odpowiedź przyszła tego samego dnia to temat został tak obszernie poruszony, że okazało się, że paru spraw jeszcze nie przemyślałem i warto, żeby zatrzymać się na moment i przewidzieć parę rzeczy i dopiero podjąć zakupy. Taką obsługę kocham, bo oprócz sprzedaży troszczy się o mój dobry wybór i dalsze funkcjonowanie. Niestety język techniczny stanowi dla mnie lekką (niewielką) barierę a bardzo zależy mi na prawidłowym zrozumieniu zagadnień i szerokie spojrzenie. Naturalnie dam radę się dogadać i przy odpowiednim nakładzie czasu zrozumieć wszystko przy kontakcie z tym sklepem, jednak gdybym mógł te pieniądze wydać w PL będzie mi z tym lepiej :) Dlatego zapytam ponownie:

Czy możecie mi polecić sklep z fachowcami i jednocześnie ludźmi z empatią i wyobraźnią w zakresie doradztwa.

Mowa o zakupie w JEDNYM MIEJSCU produktów autodesk, chaosgroup, adobe, MD, etc.

Dzięki.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja bym brał gdzie po prostu taniej i nie przejmował się obsługą. Z ponad 10 letniego doświadczenia przy kupowaniu od rożnych resellerów mogę wywnioskowywać jedno - nie warto patrzeć na to jak Cię obsługują przy zakupie w przypadku oprogramowania - ostatecznie pomoc techniczną i tak masz u producenta a nie u dystrybutora.

Dlatego nie fiksuj się na zakupy w jednym miejscu i zawsze negocjuj ceny. Może okazać się, że zaoszczędzisz sporo wybierając różnych dostawców dla poszczególnych produktów.

Pozdrawiam,

SWRSC

Napisano
  • Autor

Dzięki. Masz rację, że nie ma co przesadzać z patrzeniem na jakość obsługi. Moje obawy wynikają z tego, że przy lepszej obsłudze (gościa z firmy niemieckiej) okazało się, że nie wiem pewnych kwestii związanych z zakupem. Idąc tym tropem, gdybym kupił w PL tak jak planowałem za pierwszym kontaktem ze sklepem, kupiłbym niekoniecznie źle. Obsługa była kulturalna i cierpliwa, jednak nie podeszli do mnie tak, żeby mi pomóc. Teraz po prostu obawiam się i mam wątpliwości dot. zakupów, jednak nie trafiam w PL na sklepy, które są w stanie ze mną otwarcie o tym pogadać :-)

Pójdę za Twoją radą i podzwonię gdzie się da. Nie muszę kupować w jednym miejscu. Chciałem być chyba zbyt wygodny :-)

Dzięki

Napisano
  • Autor

Czemu nie :-) popisałem sporo dziś emaili i już mniej więcej wiem co jest grane:

Chcę zakupić:

3d studio na 1 rok

photoshop cc na 1 rok

marvelous designer

vray

Plany były obszerniejsze, jednak wyrypałem się pięknie na MD. Jak cieć ostatni nie zauważyłem, że do pracy muszę kupić wersję za 4 k dolores, a nie za 550 :-D co za niedopatrzenie. Żeby sobie pozwolić na ten soft muszę zrezygnować z innych i maxa wziąć na rok.