Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Nadszed艂 ten czas, 偶eby za艂o偶y膰 teczk臋 :)

Krytyka mile widziana.

[ATTACH=CONFIG]99500[/ATTACH]

• Odpowiedzi 7
  • Wy艣wietle艅 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Oczy krzywe w chyba ka偶dym obrazku (niekiedy wysoko艣ci s膮 r贸偶ne, niekiedy w p贸艂profilu tylne oko ma z艂膮 perspektyw臋).

Pocahontas ma twarz przesuni臋t膮 w lewo wzgl臋dem geometrii g艂owy. Spr贸buj wrysoaw膰 tam tego typu jajo http://www.wikid.eu/images/4/4d/Loomis_head.PNG to zobaczysz o co mi chodzi.

Napisano

Hej, witaj na forum :)

Zgodze sie z Ania co do proporcji twarzy. Obok cwiczen z Loomis'em radze zlapac taki zwyczaj robienia lustrzanego odbicia rysunku nad ktorym pracujesz, poniewaz wtedy wychodza wszystkie mozliwe bledy. Photoshop: ''flip canvas horizontal''.

(maly film instruktazowy jak zrobic skrot na te funkcje).

Kojarzysz prace Sergey Ishmaev'a? :)Mysle ze mozecie miec cos wspolnego. https://www.facebook.com/profile.php?id=100004690721452&fref=ts

Napisano
  • Autor

Ania, DAGOO, dzi臋kuj臋. Macie racje w 100%, najlepsze, 偶e niekt贸re rzeczy znam (podzia艂 twarzy, flip horizontal), jak przyjrzycie si臋 szkicom to wida膰 tam linie podzia艂u, a i tak jako艣 si臋 to rozje偶d偶a. Mia艂em do艣膰 d艂ugi rozbrat z rysunkiem, a teraz postanowi艂em wreszcie ruszy膰. Teczka i wasza krytyka ma mi pom贸c.

Jasne jest te偶, 偶e czasem widz臋, 偶e nos krzywo czy oko ucieka, ale jak ca艂o艣膰 mi pasuje to ju偶 tego nie ruszam, mo偶e to b艂膮d? Innym razem gumkuj臋 100 razy i nie mog臋 "naprawi膰".

Tak, dziewczyna wiekousta mocno "inspirowana" Ishmaev'em, na usprawiedliwienie powiem, 偶e ani posta膰 ani kolory nie podpatrywane/pr贸bkowane, tylko to co w g艂owie zosta艂o. A i tak mia艂em w膮tpliwo艣ci, czy to wrzuca膰.

Napisano

Ano to dosy膰 powszechne perypetie. Uciekaj膮ce oko to faktycznie niez艂a frustracja, znam to. Postaraj si臋 jak nawi臋cej por贸wnywa膰 strony lew膮 i praw膮, tak "na oko" i rysowa膰 mo偶e wolniej i rozwa偶niej. W sensie postaraj si臋 wyobrazi膰 jak膮 lini臋 postawisz, zanim jeszcze j膮 narysujesz. Wydaje mi si臋, 偶e wtedy rysuje si臋 艣wiadomiej i nie trzeba poprawia膰 tego, co narysowa艂o si臋 z rozp臋du.

Co do inspiracji Ishmaev'em nie masz si臋 co t艂umaczy膰. Kole艣 nie藕le demaskuje wiele "por膮banych" rzeczy, kt贸re nas otaczaj膮. Mysl臋, 偶e to 艣wietna inspiracja. A nauka rysowania to przede wszystkim kopiowanie i wzorowanie si臋 i szukanie swojego stylu poprzez innych ilustrator贸w.

Nic w tym z艂ego moim zdaniem :)

Przegl膮daj膮c to forum znalaz艂am pare ludzi kt贸rzy z duzym sukcesem szlifowali sw贸j styl kopiuj膮c na przyk艂ad takich mistrz贸w jak Rembrandt. 艢wietne 膰wiczenie.

Napisano
  DAGOO napisa艂:
Ano to dosy膰 powszechne perypetie. Uciekaj膮ce oko to faktycznie niez艂a frustracja, znam to. Postaraj si臋 jak nawi臋cej por贸wnywa膰 strony lew膮 i praw膮, tak "na oko" i rysowa膰 mo偶e wolniej i rozwa偶niej.

Albo czesto odbijaj obraz w poziomie, zawsze to daje "swieze" spojrzenie na dzielo! :]

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci