Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czy można się gdzieś tego nauczyć? interesują mnie tutoriale, ksiązki, kursy. Czy moglibyście mi coś polecić?

Chciałbym się nauczyć umiejętnie wykorzystywać render pass. Do tej pory "coś tam słyszałem" i "coś tam umiem" chciałbym ten temat mocniej ugryźć i świadomie korzystać z takiej wiedzy a nie na czuja.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja sie uczylem z Digital Tutors, tutki o Nuke albo Fusion. Jak znasz podstawy i sztuczki to pozniej juz chyba glownie doswiadczenie.

Napisano

Nie, nie mialem tego w rekach. Moze za bardzo sie przejmujesz? Compositing to sztuczki i triki, a nie tajemna wiedza, ktora trzeba studiowac;)

Napisano

Reanimator ma rację, że tu niezastąpione jest doświadczenie (ale w sumie, gdzie nie jest?).

Jak dobrze poszperasz to wyszukasz tę książkę na internetach :) mimo wszystko polecałbym się zapoznać.

Sporo tam technicznych podstaw, ale bez nich jest na dłuższą metę trudno - wiesz, widywałem compositingowców kładących screenem normal pass'a...

Napisano
  • Autor

Dzięki panowie. Obadam Digital Tutorsy tak jak Reanimator, ale może też zainwestuję w książkę. Tęsknię ostatnio za papierem :) hyhy