Napisano 10 Sierpień 20159 l Czy można się gdzieś tego nauczyć? interesują mnie tutoriale, ksiązki, kursy. Czy moglibyście mi coś polecić? Chciałbym się nauczyć umiejętnie wykorzystywać render pass. Do tej pory "coś tam słyszałem" i "coś tam umiem" chciałbym ten temat mocniej ugryźć i świadomie korzystać z takiej wiedzy a nie na czuja.
Napisano 10 Sierpień 20159 l Ja sie uczylem z Digital Tutors, tutki o Nuke albo Fusion. Jak znasz podstawy i sztuczki to pozniej juz chyba glownie doswiadczenie.
Napisano 13 Sierpień 20159 l Autor Dzięki za naprowadzenie. Jeszcze tak przy okazji chciałem zapytać, bo trafiłem przypadkowo na taką pozycję. Miałeś może to w rękach? http://www.amazon.com/Science-Digital-Compositing-Second-Edition/dp/0123706386
Napisano 13 Sierpień 20159 l Nie, nie mialem tego w rekach. Moze za bardzo sie przejmujesz? Compositing to sztuczki i triki, a nie tajemna wiedza, ktora trzeba studiowac;)
Napisano 13 Sierpień 20159 l Reanimator ma rację, że tu niezastąpione jest doświadczenie (ale w sumie, gdzie nie jest?). Jak dobrze poszperasz to wyszukasz tę książkę na internetach :) mimo wszystko polecałbym się zapoznać. Sporo tam technicznych podstaw, ale bez nich jest na dłuższą metę trudno - wiesz, widywałem compositingowców kładących screenem normal pass'a...
Napisano 14 Sierpień 20159 l Autor Dzięki panowie. Obadam Digital Tutorsy tak jak Reanimator, ale może też zainwestuję w książkę. Tęsknię ostatnio za papierem :) hyhy