Skocz do zawartości

Model 3D - Airbus A380

Thejungle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ciepło,

Uprzejmie przedstawiam szanownym forumowiczom samolot Airbus A380, największy samolot pasażerski na świecie.

qHVfGw4.jpg

iwAYhXI.jpg?1

Rozpiętość skrzydeł: 80 m

Długość: 73 m

Prędkość maksymalna: 1 020 km/h

Ilość pasażerów: 853 osoby

Masa: 276 ton

Model oceniam na 90% wiarygodności z oryginałem,

wprowadziłem pewne nieścisłości celowo, żeby uniknąć jakichkolwiek ewentualnych problemów wynikających z wykorzystania wizerunku samolotu bez zezwolenia, gdyż planuję wykorzystać go w dalszej pracy zarobkowej.

Jest to pierwszy finalny render, model ukończony w 99%, kandydat do realizacji. Wykonanie: Blender 3d, rendering w Cycles, ~600k vertexów.

Pierwszy model tak zaawansowany jaki stworzyłem w życiu, wszystko robione ręcznie - począwszy od siatki, przez tekstury po shading. Jedyne co wykorzystałem to tło hdri, z innej strony. Jak napisałem, model nie miał być całkowicie wiarygodny, ale wymiary są fizycznie zgodne, gdzieniegdzie uszczupliłem samolot o kilka detali, takich jak na przykład zakrzywione końcówki skrzydeł czy styl klap. Mimo wszystko starałem się osiągnąć wizualnie tak realny efekt jak się dało.

Proszę o opinie i sugestie co mógłbym poprawić, zanim nazwę model wersją 1.0 i ruszę z dalszą pracą (wykorzystam go do produkcji filmowej, o czym planuję napisać więcej później, kiedy uruchomię oficjalną stronę internetową). Drodzy, piszcie, oceniajcie, doradzajcie! Czekam na wasze opinie!

Pozdrawiam,

KZ.

Edytowane przez Thejungle

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Model jest troche krzywy (widac w okolicach kokpitu).

Render za ciemny.

Takze za duzo noise (moglbys dac mniejszy render, to by mniej go bylo widac)

Widac ze jestes dumny, i dobrze - skonczone dzielo to zawsze in plus :)

Witaj bilitic, dzięki za opinie. Żeby się troszkę wybronić dodam, że ziarno dodałem samodzielnie w lightroomie. A render może troszkę rzeczywiście za ciemny, spróbuję podbić siłę światła i uaktualnić. ;)

Czekam na kolejne opinie.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności