Napisano 19 Sierpień 20159 l Witam ciepło, Uprzejmie przedstawiam szanownym forumowiczom samolot Airbus A380, największy samolot pasażerski na świecie. Rozpiętość skrzydeł: 80 m Długość: 73 m Prędkość maksymalna: 1 020 km/h Ilość pasażerów: 853 osoby Masa: 276 ton Model oceniam na 90% wiarygodności z oryginałem, wprowadziłem pewne nieścisłości celowo, żeby uniknąć jakichkolwiek ewentualnych problemów wynikających z wykorzystania wizerunku samolotu bez zezwolenia, gdyż planuję wykorzystać go w dalszej pracy zarobkowej. Jest to pierwszy finalny render, model ukończony w 99%, kandydat do realizacji. Wykonanie: Blender 3d, rendering w Cycles, ~600k vertexów. Pierwszy model tak zaawansowany jaki stworzyłem w życiu, wszystko robione ręcznie - począwszy od siatki, przez tekstury po shading. Jedyne co wykorzystałem to tło hdri, z innej strony. Jak napisałem, model nie miał być całkowicie wiarygodny, ale wymiary są fizycznie zgodne, gdzieniegdzie uszczupliłem samolot o kilka detali, takich jak na przykład zakrzywione końcówki skrzydeł czy styl klap. Mimo wszystko starałem się osiągnąć wizualnie tak realny efekt jak się dało. Proszę o opinie i sugestie co mógłbym poprawić, zanim nazwę model wersją 1.0 i ruszę z dalszą pracą (wykorzystam go do produkcji filmowej, o czym planuję napisać więcej później, kiedy uruchomię oficjalną stronę internetową). Drodzy, piszcie, oceniajcie, doradzajcie! Czekam na wasze opinie! Pozdrawiam, KZ. Edytowane 19 Sierpień 20159 l przez Thejungle
Napisano 19 Sierpień 20159 l Model jest troche krzywy (widac w okolicach kokpitu). Render za ciemny. Takze za duzo noise (moglbys dac mniejszy render, to by mniej go bylo widac) Widac ze jestes dumny, i dobrze - skonczone dzielo to zawsze in plus :)
Napisano 19 Sierpień 20159 l Autor Model jest troche krzywy (widac w okolicach kokpitu). Render za ciemny. Takze za duzo noise (moglbys dac mniejszy render, to by mniej go bylo widac) Widac ze jestes dumny, i dobrze - skonczone dzielo to zawsze in plus :) Witaj bilitic, dzięki za opinie. Żeby się troszkę wybronić dodam, że ziarno dodałem samodzielnie w lightroomie. A render może troszkę rzeczywiście za ciemny, spróbuję podbić siłę światła i uaktualnić. ;) Czekam na kolejne opinie.