gaspar Napisano 21 Sierpień 2015 Napisano 21 Sierpień 2015 Hej Mam bardzo frustrujący problem. Przesiadłem się chwilowo z majki do mobou i za cholerę nie mogę ogarnąć co się dzieje. Próbuje zrobić bardzo prostą rzecz. Mianowicie kopiuje jedną pozę kilka frejmów dalej zaznaczając FK/IK rig ( wszystko co się da ) i teoretycznie nic się nie powinno dziać pomiędzy kluczami a się dzieje. Ktoś mi potrafi mi wytłumaczyć o co chodzi ? Marnuje czas przekopując się przez manuale i tutki z których nic nie wynika... Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Gaspar
Reanimator Napisano 21 Sierpień 2015 Napisano 21 Sierpień 2015 Masz pewnie jakis default w krzywych, ktory Ci te krzywe wigina. Zajrzyj do FCurves. Takze pamietaj, ze zaznaczanie w Character Controlu zaznacza zawsze IK. Jezeli wiec animacja kontrolowana jest przez FK to musisz zaznaczyc kontrolery FK. Takze nie musisz zaznaczac wszystkiego. Z wybranym trybem Full Body mozesz skopiowac dowolny klucz i przekopiuje wszystko.
gaspar Napisano 21 Sierpień 2015 Autor Napisano 21 Sierpień 2015 Qrcze, sprawdziłem wszystko, ustawiłem nawet Fcurves na stepped żeby było na pewno płasko i dalej lipa....
Reanimator Napisano 21 Sierpień 2015 Napisano 21 Sierpień 2015 Wyslij mi fbxa to lookne. Albo nagraj krotkie wideo, zrob printscreeny krok po kroku co robisz:) Upewniles sie, ze masz zaznaczone kontrolki FK? Te zolte?
Rekomendowane odpowiedzi