gaspar Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Hej Mam bardzo frustrujący problem. Przesiadłem się chwilowo z majki do mobou i za cholerę nie mogę ogarnąć co się dzieje. Próbuje zrobić bardzo prostą rzecz. Mianowicie kopiuje jedną pozę kilka frejmów dalej zaznaczając FK/IK rig ( wszystko co się da ) i teoretycznie nic się nie powinno dziać pomiędzy kluczami a się dzieje. Ktoś mi potrafi mi wytłumaczyć o co chodzi ? Marnuje czas przekopując się przez manuale i tutki z których nic nie wynika... Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Gaspar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reanimator Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Masz pewnie jakis default w krzywych, ktory Ci te krzywe wigina. Zajrzyj do FCurves. Takze pamietaj, ze zaznaczanie w Character Controlu zaznacza zawsze IK. Jezeli wiec animacja kontrolowana jest przez FK to musisz zaznaczyc kontrolery FK. Takze nie musisz zaznaczac wszystkiego. Z wybranym trybem Full Body mozesz skopiowac dowolny klucz i przekopiuje wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaspar Posted August 21, 2015 Author Share Posted August 21, 2015 Qrcze, sprawdziłem wszystko, ustawiłem nawet Fcurves na stepped żeby było na pewno płasko i dalej lipa.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reanimator Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 Wyslij mi fbxa to lookne. Albo nagraj krotkie wideo, zrob printscreeny krok po kroku co robisz:) Upewniles sie, ze masz zaznaczone kontrolki FK? Te zolte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts