Napisano 29 Sierpień 20159 l Nie otwieraja mi sie filmiki (mp4 etc) w Blenderze - dzialam na Linuxie (Fedora 21). Z racji tego , ze instalowalem Blendera z oficjalnego repozytorium Fedory przypuszczam , ze cos wycieli - maja dosc restrykcyjna polityke jesli chodzi o to co moze znalezc sie w oficjalnym repo. Macie moze pomysl czego moze brakowac i jak to dodac?
Napisano 29 Sierpień 20159 l Witam Ściągnij blendera z oficjalnej strony lub z buildbota odpal konsolę wykonaj ./blender i zobacz czego ci brakuje a następnie doinstaluj brakujące paczki. Sprawdź kodeki w repozytorium których brakuje np odpal vlc i zobacz czy odpala mp4 Pozdrawiam
Napisano 30 Sierpień 20159 l Autor @Idaho: poza blenderm otwieram mp4 bez problemu. Nie ma rowniez zgrzytow z dekodowaniem za pomoca Handbrake'a . Roznica jest jedna - kodeki i nadprogramowe aplikacje pochodza z dodatkowych repozytoriow (rpmfusion non free itd), podczas gdy Blender z domyslnego repo Fedory. Wyglada na to , ze bede musial sie przeprosic z instalka z tarballa (wole gotowe pakiety, bo nie martwie sie gdzie poszczegolne elementy wylądują). Mam tez cicha nadzieje, ze nie beda mial zgrzytow z CUDA - mam dosc upierdliwa konfiguracje sprzetowa i poprzednio mialem z tym problem (stad tez mialem nadzieje, ze jest opcja dodania obslugi video do istniejacej instalacji).
Napisano 30 Sierpień 20159 l Autor ok - wyglada, ze przekombinowalem :D . Sciagniety z oficjalnej witryny Blender dziala bez problemow :) . Nic nie musialem kompilowac etc. Jedyne co musze zrobic to stworzyc skrot do aplikacji.