Napisano 15 Wrzesień 20159 l Widziałem, iż jest już podwieszony temat poświęcony studiowaniu lecz zapewne tutaj szybciej uzyskam odpowiedź tworząc nowy. Od października zaczynam ostatni trzeci rok grafiki/animacji w Polsce lecz magisterkę chciałbym zrobić sobie właśnie w Szkocji lub Anglii lecz jedyne ciekawe miejsce, które znalazłem to University of Dundee gdzie na magisterskich zainteresowała mnie Animacja i VFX : http://www.dundee.ac.uk/study/pg/animation-vfx/ W Polsce jedynym wyjściem jest chyba ASP z tego co wiem ale też z opinii moich znajomych nie wiem czy jest sens tam robić magisterkę chociaż doskonale sobie zdaję sprawę, że studia z człowieka grafika nie zrobią dlatego ciągle rozwijam się we własnym zakresie lecz mimo wszystko chciałbym zrobić magisterkę w jakimś sensownym miejscu. Chciałbym podkreślić, iż rozwijam się w kierunku VFX i chciałbym pogłębiać swoją wiedzę w tym kierunku. Będę wdzięczny za wszystkie udzielone mi rady.
Napisano 15 Wrzesień 20159 l Nic ci nie polecę, ale na pewno odradzę ASP. VFX charakteryzuje młodość, ciągłe zmiany, rozwój. ASP to starzy profesorowie, często oderwani od realiów aktualnego biznesu / produkcji. P.s. Szkocja jest fajnym miejscem do życia:)
Napisano 16 Wrzesień 20159 l Studiowałem w UK bachelor i master. Pytaj o co chcesz :-) Dlaczego? VFX charakteryzuje młodość, ciągłe zmiany, rozwój. ASP to starzy profesorowie, często oderwani od realiów aktualnego biznesu / produkcji. Licencjat na Univeristy of Derby - BA (Hons) Computer Games Modelling and Animation Master na University of Teesside - MA Digital Character Animation
Napisano 18 Wrzesień 20159 l Autor Studiowałem w UK bachelor i master. Pytaj o co chcesz :-) Najbardziej sensowny wydaje mi się być Bournemouth University lub Dundee z tego co szukałem przez ostatni czas więc może wiesz coś więcej na ten temat lub znasz osoby, które robiły tam magisterkę/licencjat ?
Napisano 26 Wrzesień 20159 l BU był moim drugim typem po Teesside Uni. Więc to zdecydowanie polecam! :-) Nie pamiętam czemu, ale wiem, że tam mi wszystko grało. Wybrałem Teesside ze względu na niższe czesne. Wybacz za późną odpowiedź, urlop :-)
Napisano 27 Wrzesień 20159 l Ja bardzo sie ciesze, ze wybralem ASP. Bardzo mi pomogla ta szkola w zawodzie lecz nie bezposrednio. Samo ASP nie przygotuje Cie do pracy ale rozwinie twoj zmysl artystyczny ktory jest bardzo istotny w zawodzie VFX. W Kanadzie jest np VFS (Vancouver Film school), jedna z najlepszych ale tez ktora kosztuje koszmarne pieniadze. Nie sadze by ktokolwiek kto ukonczy ta szkola mogl zarobic przez kolejne 5 lat wystarczajaco by mu sie to oplacilo :)