sphinx Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 Witam, A więc tak... Jestem początkujący w 3d, niedawno po obejrzeniu filmu "śiakal" zachciało mi sie byc w posiadaniu czegos na wzor broni ów pana. Mam pytanie... Jak dodać cienie? Jak to sie wogole robi? Tak zeby obiekt dawal cien na plane'a i inne obiekty? Co sadzice o samej pracy?
streaker Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 jak na początkującego to nieźle, co do cieni, no mógłbys się wykazać odrobiną własnej inwencji np. F1 (w general parameters światła dajesz on pod shadows...). Zmień nazwe wątku i poczytaj regulamin !
tweety Napisano 13 Październik 2004 Napisano 13 Październik 2004 wstawiasz światło i w opcjach masz Cast Shadows... no i zajrzyj tu: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=403 pzdr
sphinx Napisano 13 Październik 2004 Autor Napisano 13 Październik 2004 Ok, dopisalem "obiekt 3d" w temacie. Prosze o wiecej komentarzy o samym działku!!!
Kryhas Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 Według mnie przydało by się troche więcej szczegółów bo narazie pracka jest "goła".
Rekomendowane odpowiedzi